Профспілки бюджетних галузей готуються до спільного засідання

Профспілки бюджетних галузей готуються до спільного засідання12 листопада у Будинку спілок відбулося засідання робочої групи з підготовки спільного засідання президій профспілок бюджетних галузей.
У заході взяли участь представники від профспілок медиків, освітян, працівників культури, соціальної сфери і державних установ.

Головою робочої групи обрали Сергія Кондрюка (заступник голови ФПУ), заступником голови – Сергія Романюка (заступник голови Профспілки працівників освіти і науки України).

Основним питанням, що пропонується на розгляд спільного засідання, є стан оплати праці працівників бюджетної сфери, а ключовим аспектом – проблема нестачі коштів.

Так, на сьогодні 10 мільярдів гривень не вистачає для закриття фінансового року на належному рівні. Із них – освіті не вистачає 5,5 мільярда, з яких 2,4 – на заробітну плату працівникам галузі.

За центральним бюджетом недораховують 711 мільйонів, де 101 – заробітна плата працівникам вищої школи, 109 мільйонів – студентські стипендії, решта – комунальні послуги.

Важливим також є питання фінансування на наступний рік, адже проект бюджету на 2013 рік наразі повернуто на доопрацювання.

Представники профспілок наголошують, що відкритими залишаються питання І тарифного розряду ЄТС, де розрив із мінімальною заробітною платою зберігається і це порушує норми чинного законодавства; індексації, концепції реформування оплати праці тощо.

Загалом було прийнято рішення провести спільне засідання президій 10 грудня 2012 року, на яке запросити Прем’єр-міністра України, міністрів профільних міністерств, представників від Адміністрації Президента України, Національної служби посередництва та примирення, Міжнародної організації праці, Державної інспекції праці.


Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України


Профспілки бюджетних галузей готуються до спільного засіданняПрофспілки бюджетних галузей готуються до спільного засідання

Профспілки бюджетних галузей готуються до спільного засіданняПрофспілки бюджетних галузей готуються до спільного засідання

Схожі публікації


Догори