Внесено зміни до Умов прийому до ВНЗ України у 2013 році

Внесено зміни до Умов прийому до ВНЗ України у 2013 роціНаказом Міністерства освіти і науки України від 14 травня 2013 року № 502, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 29 травня 2013 року за № 825/23357, внесено зміни до Умов прийому до вищих навчальних закладів України в 2013.

Зокрема, пунктом 3.5 Умов прийому з затвердженими змінами передбачено прийом на другий курс вступників, які здобули повну загальну середню освіту (випускники 11 класів). Прийом здійснюється на вакантні місця ліцензованого обсягу відповідного напряму підготовки (спеціальності) на конкурсній основі.

Згідно з Умовами прийому (розділ V), такі вступники подають заяви про участь у конкурсному відборі на навчання у строки, визначені Правилами прийому до вищого навчального закладу. Порядок прийому заяв та документів для участі в конкурсному відборі до вищого навчального закладу, реєстрацію їх у ЄДЕБО врегульовано розділом VI Умов прийому. Організація, проведення конкурсу і зарахування зазначеної категорії вступників визначено розділом VII Умов прийому.

Розділ ІІІ Умов прийому доповнено пунктом 3.7, що передбачає можливість прийому на навчання осіб, які вже здобули вищу освіту певного освітньо-кваліфікаційного рівня за певним напрямом підготовки (спеціальністю), для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста або бакалавра за іншим напрямом підготовки (спеціальністю) у межах вакантних місць ліцензованого обсягу відповідного напряму підготовки (спеціальності).

Для цього вищий навчальний заклад, з урахуванням Умов прийому, розробляє і затверджує порядок конкурсного відбору і зарахування таких категорій осіб і відображає його у Правилах прийому до вищого навчального закладу. Порядок прийому заяв та документів таких категорій осіб для участі в конкурсному відборі до вищого навчального закладу, реєстрацію їх у ЄДЕБО врегульовано Умовами прийому.

За необхідності, вищі навчальні заклади України можуть вносити зміни до відповідних пунктів власних Правил прийому і оформлюють їх у вигляді окремого додатка, що погоджується з Міністерством освіти і науки України до 20 червня 2013 року.

Завантажити документи list1.doc [33 Kb][64] Завантажити Переглянути документ онлайн , list2.doc [53.5 Kb][65] Завантажити Переглянути документ онлайн



За матеріалами Урядового порталу

Схожі публікації


Догори