Стартувала вступна кампанія до ВНЗ України

Стартувала вступна кампанія до ВНЗ УкраїниУ п’ятницю 10 липня приймальні комісії вищих навчальних закладів розпочали прийом заяв та документів від абітурієнтів для конкурсного відбору на навчання.

Цього року прийом заяв від вступників на денну форму навчання на основі повної загальної середньої освіти триватиме 3 тижні та завершиться о 18.00 годині 31 липня.

Прийом заяв та документів від осіб, які мають складати вступні екзамени або проходити творчі конкурси буде завершено на тиждень раніше – 24 липня. Творчі конкурси та вступні екзамени будуть проведені у період з 21 липня до 31 липня.

У 2015 році вступники можуть подавати заяву на участь у конкурсному відборі до вищого навчального закладу у паперовій або в електронній формі.

Кожен абітурієнт може подати заяви не більше ніж до п'яти вищих навчальних закладів України та не більше ніж три заяви у кожному з них.

Новацією цьогорічної вступної кампанії є визначення пріоритетності кожної заяви, які подаватиме абітурієнт. При цьому показник пріоритетності 1 означатиме найвищу пріоритетність.

Для конкурсного відбору осіб, які вступають на основі повної загальної середньої освіти, конкурсний бал буде обчислюватися шляхом додавання балів сертифіката ЗНО з конкурсних предметів (балів вступних екзаменів) відповідного рівня, бала за конкурс творчих або фізичних здібностей (у разі його проведення) та середнього бала документа (додатка до документа) про повну загальну середню освіту, помножених на вагові коефіцієнти.

Рейтингові списки вступників, які вступатимуть до ВНЗ для здобуття рівня молодшого спеціаліста та ступеня бакалавра (магістра і спеціаліста медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань), із зазначенням рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення будуть оприлюднені навчальними закладами 4 серпня.

Після чого, вступники, які отримають рекомендації до зарахування, мають виконати необхідні вимоги до зарахування: для зарахування на місця державного замовлення до 18.00 години 08 серпня; на місця за кошти фізичних та юридичних осіб не пізніше 15 серпня.

Зарахування вступників на денну форму навчання на основі базової та повної загальної середньої освіти за державним замовленням відбудеться 10 серпня. Зарахування вступників, які навчатимуться за кошти фізичних та юридичних осіб відбудеться не пізніше 17 серпня.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
0
13 липня 2015
1 941

Схожі публікації


Догори