Засідання бюро президії ЦК Профспілки

Засідання бюро президії ЦК ПрофспілкиСьогодні, 24 листопада 2015 року, відбулося перше засідання бюро президії ЦК Профспілки працівників освіти і науки України у новому складі.

У роботі заходу взяли участь Голова Профспілки Георгій Труханов, заступники Голови Любов Гарбаренко та Сергій Романюк, заступники Голови Профспілки на громадських засадах – Володимир Цвих (голова профкому КНУ імені Тараса Шевченка), Сергій Пугачов (голова Вінницького обкому Профспілки) та Ольга Чабанюк (голова профкому студентів КНЕУ імені Вадима Гетьмана), відповідальна за студентський напрям роботи, а також Олександр Яцунь (голова Київської міської організації Профспілки) та Анатолій Цикалюк (голова Київської обласної ради Профспілки).

На порядок денний засідання було винесено питання реформування освітньої галузі, зокрема, щодо законопроекту «Про освіту» та дій Профспілки у зв’язку з цим.

Георгій Труханов повідомив, що наразі у підтримку позиції галузевої профспілки щодо недопущення у проекті означеного закону погіршення прав та гарантій освітян та зменшення фінансування освіти зібрано понад 640 тисяч підписів вчителів, викладачів ВНЗ й ПТНЗ, вихователів, працівників загальноосвітніх, дошкільних навчальних закладів, органів і установ освіти.

Також членів бюро було поінформовано про звернення Профспілки працівників освіти і науки України з протестом та вимогою неприйняття законопроекту «Про освіту» у оприлюдненій редакції без урахування позицій більше як півмільйона освітян до Голови Верховної Ради України, народних депутатів, голови профільного комітету Парламенту.

Члени бюро президії розглянули й обговорили ряд інших внутрішньоспілкових питань. Серед них і законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» щодо діяльності студентських профспілок та занепокоєння, які висловлює студентська молодь. Адже державна влада має утримуватися від будь-якого втручання, що обмежуватиме чи перешкоджатиме законному здійсненню профспілкової діяльності у вищих навчальних закладах.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України


Засідання бюро президії ЦК Профспілки Засідання бюро президії ЦК Профспілки

Засідання бюро президії ЦК Профспілки Засідання бюро президії ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори