Інформаційні пікетування органів державної влади!

6 грудня 2017 року у Києві напередодні розгляду Парламентом законопроекту про Державний бюджет України на 2018 рік відбудеться профспілкова акція у формі інформаційних пікетувань органів державної влади з метою виконання вимог профспілок у проекті основного фінансового документу на наступний рік.

Як уже повідомлялося, акція проходитиме відповідно до рішення Президії ФПУ.

У ній візьмуть участь профспілкові активісти всеукраїнських профспілок, членських організацій ФПУ, Київської міської ради профспілок.

Захід матиме виключно мирний характер та відбуватиметься у формі роздачі листівок в урядовому кварталі та інших громадських місцях столиці.

Профспілкові вимоги потім буде передано до Верховної Ради України.

ВИМОГИ

учасників інформаційного пікетування органів державної влади

1. У Державному бюджеті України на 2018 рік встановити мінімальну заробітну плату на рівні не нижче фактичного прожиткового мінімуму – не менш ніж 4023 грн.

Гарантувати фінансування вищих навчальних закладів І–ІІ рівня акредитації за рахунок коштів Державного бюджету України для підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» з метою забезпечення їх сталої роботи та недопущення заборгованості із заробітної плати і стипендій.

2. Встановити розмір посадового окладу (тарифної ставки) працівника (робітника) І тарифного розряду на рівні, що перевищує розмір мінімальної заробітної плати.

3. Погасити до кінця року заборгованість з виплати заробітної плати на всіх підприємствах-боржниках і не допускати її виникнення у подальшому.

4. Зупинити деіндустріалізацію України, прийняти Програму розвитку промислового комплексу, зберегти трудовий потенціал і його підготовку до роботи в нових конкурентних умовах.

Щорічно збільшувати кількість сучасних високопродуктивних робочих місць не менш ніж на 20%, 26 млн громадян працездатного віку мають право на працю і гідне життя.

5. Знизити непосильні для населення ціни на природний газ, електроенергію та тарифи на житлово-комунальні послуги, виходячи з платоспроможності заробітних плат, пенсій, стипендій.

6. Забезпечити гарантовані Конституцією України права громадян на доступну і якісну медичну допомогу, запровадити загальнообов’язкове медичне соціальне страхування і відновити санаторно-курортне лікування працюючих (застрахованих осіб).

7. Не допустити зниження існуючого рівня прав і гарантій працівникам та їх представникам при прийнятті Трудового кодексу України.


За матеріалами ФПУ 

Схожі публікації


Догори