Профспілка за підтримку законопроекту про відновлення трудових прав педагогів-пенсіонерів

На прохання профільного Комітету  Верховної Ради України в ЦК Профспілки розглянуто проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про повну загальну середню освіту» (щодо відновлення конституційних прав працівників закладів загальної середньої освіти, яким призначено пенсію за віком)», реєстраційний № 5365 від 12.04.2021, розроблений народними депутатами України М.Я. Заблоцьким, В.О. Вагнєр та іншими, й спрямував до Комітету звернення, в якому йдеться про необхідність його підтримки та схвалення Комітетом, оскільки зазначені в ньому зміни до закону «Про повну загальну середню освіту» збігаються з позицією Профспілки.

Зазначеним законопроектом передбачено скасування норми статті 22 закону  «Про повну загальну середню освіту» щодо укладення з педагогічними працівниками закладів загальної середньої освіти, які досягли пенсійного віку та яким виплачується пенсія за віком, трудових договорів строком від 1 до 3 років.

Передбачається також виключення з Прикінцевих та перехідних положень закону «Про повну загальну середню освіту» норм пункту 3, якими було зобов’язано засновників та керівників закладів загальної середньої освіти припинити безстрокові трудові договори з керівниками та педагогічними працівниками, які отримують пенсію за віком, з одночасним укладенням з ними з 1 липня 2020 року трудових договорів строком на один рік.

Законопроектом передбачено, що засновники закладів загальної середньої освіти, керівники закладів загальної середньої освіти до 1 червня 2021 року мають відновити (укласти) безстрокові трудові договори з керівниками та педагогічними працівниками закладів загальної середньої освіти, які отримують пенсію за віком, з якими вони були припинені за цих підстав.

З цього приводу ЦК Профспілки звернувся також до територіальних організацій Профспілки з проханням провести належну роботу з народними депутатами України від відповідних територіальних округів щодо підтримки зазначеного законопроекту, спрямувати звернення до профільного Комітету, а також до керівників фракцій та груп політичних партій у Верховній Раді України і безпосередньо народним депутатам України щодо невідкладного його розгляду та підтримки. 


Завантажити документ pdtrimka-zakonoproektu-5365.pdf [203.83 Kb][768] Завантажити Переглянути документ онлайн  
Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки
пенсійне забезпечення

Схожі публікації


Догори