В Україні навчається 76 тисяч іноземних студентів

В Україні навчається понад 76 тисяч іноземних студентів, які представляють 155 країн світу.

Про це під час Всеукраїнського форуму «Україна 30: Імідж України» сказала директор Державного центру міжнародної освіти Олена Шаповалова, повідомляє Освіта з посиланнянм на Укрінформ.

За її словами, іноземних студентів приваблює якісна освіта, вартість навчання в Україні, міжнародне визнання, міжнародні зв’язки та міжнародна колаборація.

«Це важливі фактори для вибору дестинації для навчання серед іноземних студентів. ...На сьогодні понад 400 університетів навчають іноземних студентів. Програми є як повністю англомовні, таких в Україні понад 300, так і повністю україномовні після навчання на підготовчому відділенні», – розповіла Шаповалова.

Вона додала, що згідно з опитуванням, яке провів Державний центр міжнародної освіти, іноземні студенти обирають українські виші через якість освіти та можливість практичного навчання, найбільше це стосується студентів медичних вишів.

Також важливими для іноземних студентів, окрім вартості навчання, є вартість проживання, визнання українського диплому на батьківщині, можливість працевлаштування.

За матеріалами – Освіта.ua 

Схожі публікації


Догори