Президент України підписав закон щодо соціального і правового захисту військовослужбовців

Президент України підписав закон щодо соціального і правового захисту військовослужбовцівПрезидент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін в Закон України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їх сімей», прийнятий Верховною Радою України 5 червня 2014 року.

Цим законом передбачено зарахування військової служби в особливий період в страховий стаж на пільгових умовах. Змінами передбачено, що час проходження військовослужбовцями в особливий період, який оголошується відповідно до Закону України «Про оборону України», зараховується до вислуги років, до стажу роботи, стажу роботи за спеціальністю, а також до стажу державної служби на пільгових умовах в порядку визначеному Кабінетом Міністрів України.

Законом встановлено, що членам сімей військовослужбовців, які проходять військову службу а особливий період, який оголошується відповідно до Закону України «Про оборону України» гарантується виплата грошового забезпечення військовослужбовців у випадку неможливості його отримання ним в період участі в бойових діях і операціях. В такому випадку виплата грошового забезпечення здійснюється членам сімей військовослужбовців.

Порядок виплати грошового забезпечення членам сімей військовослужбовців визначається Міністерством оборони України, іншими центральними органами виконавчої влади, які здійснюють керівництво військовими формуваннями і правоохоронними органами, а також військовими формуваннями, правоохоронними і розвідувальними органами, в яких передбачено проходження військової служби військовослужбовцями.

Завантажити документ zakon_v.doc [32.5 Kb][63] Завантажити Переглянути документ онлайн


Юридичний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори