НСПП: затверджено новий порядок формування вимог найманих працівників

НСПП: затверджено новий порядок формування вимог найманих працівниківНаказом Національної служби посередництва та примирення від 26 вересня 2014 року № 66 затверджено нове Положення про порядок формування і затвердження вимог найманих працівників, профспілок та визнано таким, що втратило чинність попереднє Положення, що було затверджено наказом НСППП від 7.07.2008 № 84.

Положення визначає правові та організаційні засади формування і затвердження вимог найманих працівників, профспілок відповідно до положень Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».

Положення детально регламентує питання проведення загальних зборів (конференцій) найманих працівників, норми представництва при проведенні конференцій, умови їх правомочності, порядок складання протоколів тощо.

Згідно з Положенням вимоги профспілки на виробничому рівні формуються і затверджуються на засіданні виборного органу профспілки. Разом із висуненням вимог виборний орган профспілки визначає орган чи особу, які будуть представляти інтереси профспілки.

При представництві інтересів профспілки у колективному трудовому спорі виборним профспілковим органом порядок його роботи та прийняття рішень щодо колективного трудового спору регулюється статутними документами відповідної профспілки.

Вимоги найманих працівників на галузевому, територіальному чи національному рівнях, у випадках, коли інтереси найманих працівників представляє профспілка, об'єднання профспілок, формуються і затверджуються рішенням виборного органу відповідної профспілки, об'єднання профспілок.

Вимоги найманих працівників, профспілки чи об'єднання профспілок оформляються відповідним протоколом і надсилаються роботодавцю або уповноваженій ним особі.

Зазначеним наказом затверджено зразки протоколів зборів (конференції) найманих працівників, засідання органу, уповноваженого представляти інтереси найманих працівників, підписних листів (додатки № 1, 2, 4, 5).

Дата вручення вимог найманих працівників, профспілки роботодавцю повинна бути зафіксована в журналі або в інших реєстраційних формах обліку вхідної кореспонденції, або в формі підпису безпосередньо роботодавця на другому екземплярі вимог, що залишається у представника найманих працівників, або поштовим документом (квитанцією), що підтверджує відправку вимог рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

Завантажити документ nakaz_nsssp.doc [150.5 Kb][122] Завантажити Переглянути документ онлайн


Юридичний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори