Міжнародна спартакіада в Болгарії: освітяни в призерах

Міжнародна спартакіада в Болгарії: освітяни в призерахЗ 30 червня по 5 липня 2015 року в Республіці Болгарія (м. Варна) проходила XI Міжнародна спартакіада вчителів, участь у якій взяли команди з Польщі, Румунії, України та з усіх округів Болгарії. Це традиційні змагання вчителів, які проводяться Профспілкою болгарських вчителів та Болгарською робітничою федерацією «Спорт і здоров’я» за участі міжнародних представників в одинадцятий раз.

Цьогоріч спартакіада була присвячена 25-й річниці діяльності Конфедерації незалежних профспілок Болгарії. Програма включала змагання з 10 видів спорту (плавання, шахи, настільний теніс, міні-футбол, пляжний волейбол, вуличний баскетбол, дартс, бридж, петанк, перетягування канату).

Спартакіада проводилася під патронатом Прем’єр-Міністра Республіки Болгарія Бойка Борисова, Президента Конфедерації незалежних профспілок Болгарії Пламена Димитрова та Європейського директора Європейського комітету профспілок освіти Мартіна Рьомера. Організаційний комітет Спартакіади очолювала Янка Такева – голова Профспілки болгарських вчителів.

Про високий рівень цих змагань може свідчити особиста участь в офіційних заходах Міністра освіти Республіки Болгарія Тодора Танєва, Єврорейського директора Мартіна Рьомера, голів округів міст Софії, Варни та очільників профспілок вчителів з усіх регіонів Болгарії.

Вдруге в цих змаганнях взяла участь команда освітян з України, яка посіла загальнокомандне сьоме місце серед двадцяти однієї команди-учасниці.

У команді України були представлені учасники з 9 регіонів (Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Рівненська, Сумська області та м. Київ). Спортсмени офіційно були заявлені у трьох спортивних дисциплінах: шахи, плавання та настільний теніс.

Найбільш вдало виступила команда шахістів у складі Тетяни Дяченко (Житомирська область) та Ольги Кричильської (Рівненська область), Афлатуна Мамедова (Одеська область), Валерія Самойленка (м. Київ) та Дмитра Демченка (Житомирська область), які вибороли загальнокомандні перші місця серед жінок та серед чоловіків відповідно.

Не менш напружено проходила боротьба з інших видів спорту, в яких була представлена українська команда, зокрема, настільний теніс та плавання.

Зокрема, у змаганнях з настільного тенісу команда України посіла третє місце серед чоловіків, у змаганнях із плавання - друге місце серед чоловіків.

В особистому заліку в змаганнях із шахів (на першій дошці) переможцем стала Тетяна Дяченко, серед чоловіків друге місце отримав Афлатун Мамедов.

Друге місце в особистому заліку у змаганнях із плавання посів Дмитро Демченко (Сумська область), у настільному тенісі призером (3 місце) в особистому заліку став Олександр Буберенко (Одеська область)

Крім того, збірна команда жінок України отримала Кубок «Чесна гра». За правилами, встановленими організаторами спартакіади, відповідний кубок отримує команда, яка дотримується умов та вимог спортивної моралі, взаємної поваги, чесної гри, культури та надає взаємодопомогу під час змагань.

Крім участі в спортивних змаганнях, команда України організувала вечір дружби, на який були запрошені колеги з Болгарії, Польщі та Румунії. Представники делегацій обговорювали питання професійної діяльності вчителів у своїх країнах, досягнення у різних сферах, а також обговорили складну ситуацію на сході України.

Подякою від організаторів змагань за співпрацю було нагороджено Голову Профспілки освіти і науки України .Всі учасники збірної України вдячні своїм болгарським колегам за гостинність і високий рівень організації змагань.

Учасники команди у своєму листі до Профспілки працівників освіти і науки України висловили слова подяки керівництву Профспілки, головам обласних організацій Профспілки за довіру та можливість взяти участь у таких престижних та цікавих змаганнях, а також висловили сподівання щодо продовження співпраці та популяризацію фізкультури і спорту серед освітян України.

Участь представників України у подібних заходах дає можливість не лише продемонструвати високий рівень спортивної майстерності наших вчителів, що безумовно сприяє піднесенню авторитету нашої держави, а також є стимулом для підвищення їх професійної компетентності.

Відділ з гуманітарних питань


Міжнародна спартакіада в Болгарії: освітяни в призерах    Міжнародна спартакіада в Болгарії: освітяни в призерах

Міжнародна спартакіада в Болгарії: освітяни в призерах    Міжнародна спартакіада в Болгарії: освітяни в призерах

Міжнародна спартакіада в Болгарії: освітяни в призерах    Міжнародна спартакіада в Болгарії: освітяни в призерах

Міжнародна спартакіада в Болгарії: освітяни в призерах    Міжнародна спартакіада в Болгарії: освітяни в призерах

Схожі публікації


Догори