Парламентський комітет підтримав зміни до основного закону профспілок

Парламентський комітет підтримав зміни до основного закону профспілок20 лютого 2013 року на засіданні Комітету з питань соціальної політики та праці Верховної Ради України прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (№ 2015 від 15.01.2013 р.) у першому читанні.

Рішення щодо посилення правового та соціально-економічного захисту осіб, які навчаються, прийнято членами профільного комітету одноголосно.

Це стало можливим завдяки принциповій позиції голови комітету Петра Цибенка, його першого заступника Ярослава Сухого, а також підтримки заступника голови Федерації профспілок України Григорія Осового, міністерств освіти і науки, молоді та спорту та соціальної політики.

Також Комітет з питань соціальної політики та праці отримав майже 30 листів від первинних профспілкових організацій студентів на підтримку законопроекту № 2015.

Проект закону членам комітету представив Андрій Пінчук, який й подав його на розгляд Верховної Ради України.

Від Профспілки працівників освіти і науки України участь у роботі Комітету взяли заступник Голови Профспілки Сергій Романюк, Перший студентський Президент – радник Прем’єр-міністра України Ольга Чабанюк, віце-президент Асоціації правозахисних організаторів студентів України Володимир Майданюк.


Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори