Молодіжна рада ФПУ застерігає студентську молодь про загрози законопроекту № 3474!

Молодіжна рада ФПУ застерігає студентську молодь про загрози  законопроекту № 3474!Молодіжна рада ФПУ на нараді керівництва висловила стурбованість тим, що 13 листопада 2015 р. у Верховній Раді України під № 3474 було зареєстровано законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (щодо діяльності студентських профспілок)».

Законопроектом пропонується внести зміни в статтю 7 (членство у профспілках) та статтю 36 (обов'язки профспілок, їх об'єднань щодо захисту прав та інтересів своїх членів) Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», що є втручанням у самоврядну діяльність студентських профспілкових організацій.

Керівництво Молодіжної ради вважає, що запропоновані норми не є обґрунтованими та такими, що поліпшують діяльність студентських профспілкових організацій.

Молодіжною радою ФПУ будуть направлені відповідні листи-звернення до голів членських організацій Федерації, які міститимуть роз’яснювальну інформацію про загрози законопроекту та заклик підтримати позицію Молодіжної ради з метою недопущення прийняття зазначеного законопроекту. Долучитися до внесення пропозицій або коментарів до проекту документу можна за адресою – molod_fpsu@fpsu.org.ua.

Також під час наради було обговорено питання щодо участі представників молодіжної ради ФПУ у Всеукраїнських зборах голів первинних профспілкових організацій 30 листопада цього року.

Відділ студентської молоді ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори