EU Study Days – новий набір молоді у Єврошколу 2023

Представництво ЄС в Україні оголошує набір українських школярів та студентів для участі у EU Study Days (Єврошколи) – 2023. EU Study Days надають можливість старшокласникам, студентам та аспірантам дізнатися більше про Європейський Союз та відносини між ЄС та Україною від ключових європейських та українських експертів у цій сфері.

Проєкт сприяє розвитку мережі української молоді для комунікації, обміну досвідом, співпраці і впровадження спільних ініціатив.

До участі запрошуються: 

  • учні середніх шкіл, ліцеїв, гімназій, які здобувають середню освіту (9-11 класи);
  • студенти магістратури, або останнього курсу бакалаврату українських ЗВО денної форми навчання та аспіранти будь-якої форми навчання.

Початок і тривалість навчання: З 15 березня до 31 травня 2023.

Скільки модулів заплановано і що вони включатимуть?

Заплановано проведення 10 модулів для школярів і 10 модулів для студентів. Кожен модуль включатиме:

  • відео-лекції або презентації від дипломатів та експертів Представництва ЄС в Україні, провідних європейських та українських експертів, викладачів, практиків;
  • вебінари, відкриті дискусії, творчі майстерні, дебати, ігри та інші інтерактивні заходи на платформах Zoom/Webex;
  • онлайн-тест після проходження кожного модулю.

Скільки учасників відбирається на онлайн-сесії?

На кожну онлайн сесію відбирають від 40 осіб для кожної групи.

Хто може стати учасником «Єврошкіл» для студентів та аспірантів?

Ми запрошуємо подаватися на конкурс громадян України – студентів та аспірантів закладів вищої освіти України з таких спеціальностей, як міжнародні відносини, міжнародне та європейське право, європейські студії, міжнародна економіка та торгівля, фінанси, бізнес, політологія, право, філософія, історія, соціологія, культурологія, журналістика, а також інших економічних або технічних спеціальностей, які цікавляться європейською інтеграцією та бажають розширити свій світогляд.

Заявки на участь у конкурсному відборі приймаються від осіб віком від 18 до 25 років, які:

  • є студентами магістратури, або останнього курсу бакалаврату українських ЗВО денної форми навчання;
  • є аспірантами будь-якої форми навчання.

Вимогою до студентів є володіння англійською мовою на рівні В1/С1. У разі необхідності можлива онлайн-співбесіда для студентів з метою перевірки рівня володіння англійською.

Участь у програмі передбачає отримання сертифіката. Для отримання сертифіката студенти та аспіранти повинні пройти 10 (десяти) онлайн-модулів. Сертифікат буде містити кількість кредитів ЄКТС (3 кредити) та інформацію про кількість годин і перелік лекційно-презентаційних та інтерактивних модулів. Університети, які є партнерами у реалізації проєкту, можуть зарахувати цей сертифікат повністю або частково у межах відповідних дисциплін.

Хто може стати учасником EU Study Dasy (Єврошколи) для школярів?

Ми запрошуємо подаватися на конкурс громадян України – учнів середніх шкіл, ліцеїв, гімназій, які здобувають середню освіту (9-11 класи) та цікавляться європейською інтеграцією, бажають розширити свій світогляд.

Переможці відбору будуть повідомлені особисто електронною поштою не пізніше 14 березня 2023 року.

20 найкращих слухачів онлайн-шкіл з-поміж студентів та 20 найкращих слухачів з-поміж школярів беруть участь у літній та зимовій школах в очному форматі.

Участь для відібраних учасників є безкоштовною.

Більше інформації на сайті EU Study Days


Довідково 

Навчальна програма онлайн-школи включатиме вивчення – історії ЄС, основних інституції та цінностей ЄС; викликів та досягнень європейської інтеграції України; політик ЄС, як то –  Європейський зелений курс, Єдиний цифровий ринок, європейські політики в сфері міграції та управління кордонами, захисту цифрових прав, подолання інформаційних пасток, боротьби з дезінформацією, фейками, маніпуляціями тощо.

Європейські дипломати та експерти розкажуть про підтримку України Європейським Союзом (військову, гуманітарну, економічну, фінансову тощо), пріоритети допомоги ЄС у післявоєнній відбудові України, ознайомлять з програмами та проєктами ЄС в Україні.

Учасники опанують м’які навички, які потрібні сучасній молодій людині, щоб побудувати успішну кар’єру, познайомляться з освітніми та культурними програмами та багатьма іншими можливостями для молоді в ЄС. 


Відділ роботи з молоддю ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори