Сміливі люди незламного міста

Оріхівська об’єднана організація Профспілки працівників освіти і науки України з початку війни опинилася у важкому становищі. Це територія бувшого Оріхівського району, тепер, за адміністративною реформою – Пологівського району. Більша частина Оріхівщини окупована рашистами ще з перших днів війни, а саме місто Оріхів знаходиться на лінії постійного зіткнення і воно майже зруйноване внаслідок щоденних артилерійських обстрілів і повітряних атак ворога.

Разом із головою Оріхівської об’єднаної організації Профспілки Наталією Віталіївною Красно комітет Запорізької обласної організації Профспілки надає членам Профспілки матеріальну і гуманітарну допомогу, адже будинки, майно багатьох із них постраждало від війни, а самі вони вимушені поневірятися по світу у пошуках притулку.

Деяка частина відчайдухів у силу різних причин та життєвих обставин залишаються у місті та найближчих селах. Ця розповідь про членів нашої галузевої Профспілки, які залишилися в незламному місті та допомагають людям похилого віку та з обмеженими можливостями.

Одна з них – Любов Олексіївна Ярова, директор Оріхівського будинку дитячої та юнацької творчості, яка з перших днів війни займає активну громадську позицію, залишилася в місті Оріхів та є активним волонтером, постійно допомагає людям розвозити гуманітарну допомогу, є однією з ініціаторів створення Пункту Незламності, в який за підтримкою звертаються мешканці, де можуть отримати не тільки гуманітарну допомогу, а й попрати речі, прийняти душ, пообідати, попити чаю чи кави.

Олег Олександрович Дудка голова первинної профспілкової організації КЗ «Оріхівський НВК №2 ім. В. А. Лазаряна» Оріхівської міської ради, який теж з перших днів війни активно допомагав членам своєї ППО, які залишилися в місті. Коли ж більшість колективу змушена була евакуюватися за кордон та інші міста України, залишився у місті та продовжує допомагати людям похилого віку. Він є частим відвідувачем Пункту Незламності, де має змогу поспілкуватися з волонтерами, отримати гуманітарну допомогу та розвести її пенсіонерам, які завжди його чекають. В минулому 2022 році він був нагороджений нагрудним знаком ЦК Профспілки «Профспілковий лідер» і сьогодні його життєва позиція і діяльність доказують, що це дійсно так.

Ми пишаємося нашими профспілковими лідерами, які займають активну громадську позицію та завжди приходять на допомогу тим, хто цього потребує.

Слава Україні! Героям слава! Разом до Перемоги!

 

Пресслужба Оріхівської об’єднаної організації Профспілки, 

Запорізька область 

Схожі публікації


Догори