Робота Южноукраїнської міської організації Профспілки в умовах війни

Біда прийшла в наш дім зненацька, але ми змогли об’єднатися, адже мотивація проста: жити в мирній, квітучій Батьківщині. Сьогодні просто не можна бути байдужим. Це наше майбутнє, майбутнє наших дітей. Перемога та мир самі собою не настануть. Треба діяти, а не чекати, треба допомагати, чим можемо, бо знаємо, що разом ми – сила!

Не залишилася осторонь і Южноукраїнська міська профспілкова організація освітян, що на Миколаївщині. У кожному освітянському закладі громади було розпочато волонтерську роботу. 

Усі заклади, без винятку, перерахували одноденний заробіток ЗСУ. Майже в кожній школі  плелися сітки для маскування військової техніки. Вплітаючи стрічку в сітку, ми просили в Бога зберегти життя нашим військовим, щоб ті повернулися живими додому. 

Наші майстрині відшили велику кількість балаклав, прапорів і тактичних сумок для ТРО та ЗСУ. Не забуваємо і про захисників, які знаходяться на передовій – колег, випускників шкіл.  Підтримуємо їх. 

Один заклад поповнив рахунки мобільних телефонів, щоб ті змогли зателефонувати  рідним. Другий  – робить  адресну допомогу на передову. Як приємно почути голос подяки звідти, « з самого пекла», що їх пам’ятають, про них моляться!  Ми вас завжди підтримаємо, рідненькі наші, тільки захистіть нас від лютого ворога. І зберемо ще раз кошти для придбання вам тепловізорів, бронежелетів, касок, надколінників. Уже тричі збирали, зберемо ще.

Третій – надає матеріальну допомогу мамі випускника , який зараз знаходиться в полоні, а родина – у скрутному матеріальному становищі. Так ми хочемо подякувати батькам за виховання сина. Інші – готують тушкованки та каші захисникам ЗСУ, готують обіди для ТРО. 

Сільські освітні заклади беруть участь у патрулюванні села на добровільних засадах, чергують на блок-постах. Навіть посадили цілу ділянку цибулі для гуманітарної допомоги. Усе зараз знадобиться!

А коли миколаївці залишилися без води,  зрозуміли, що треба допомогти. Закупили питну воду, знайшли волонтерів і доставили водичку. Зараз допомагаємо переселенцям: збираємо речі, іграшки, продукти харчування. Хочемо і їм подарувати шматок своєї любові і піклування, бо в нас одна спільна мета – перемогти. 

Разом ми сила! І все буде Україна!

 

Южноукраїнська міська організація Профспілки, 

Миколаївська область

Схожі публікації


Догори