Освіта Черкащини – 2012

Освіта Черкащини – 2012З 10 по 12 квітня на базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників відбулася щорічна виставка педагогічних технологій „Освіта Черкащини – 2012”, присвячена 75-й річниці від дня народження О.А.Захаренка.

У відкритті виставки взяли участь заступник голови Черкаської обласної ради В.П.Касян, начальник Головного управління освіти і науки Черкаської обласної ради І.Д.Шарапа, голова обкому Профспілки працівників освіти і науки О.Д.Жалдак, ректор Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Н.М.Чепурна, представники ВНЗ Черкащини.

У рамках виставки проведено конкурс на кращу серію цифрових ресурсів. Для участі у конкурсі подано 580 комплектів (всього 3255 одиниць) цифрових ресурсів із 25 районів та міст області. Колекцію цифрових ресурсів Черкаського освітянського порталу поповнено цінними оригінальними матеріалами, виконаними на достатньо високому методичному та технічному рівні.

Для участі у конкурсній частині виставки подано 1600 робіт творчих колективів, методичних об’єднань та окремих педагогічних працівників дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів, методичних кабінетів усіх районів та міст області.

Кожний район, місто області презентують творчі доробки педагогічних працівників на окремій виставковій площі.

У виставці взяли участь Уманський гуманітарно-педагогічний коледж імені Т.Г.Шевченка, Корсунь-Шевченківське педагогічне училище імені Т.Г.Шевченка, Черкаський національний університет імені Б.Хмельницького та Уманський державний педагогічний університет імені П.Г.Тичини.

У рамках виставки проведено науково-практичні конференції, проблемні семінари, презентації, тренінги, майстер-класи з актуальних питань освітньої діяльності.

Матеріали виставки відображають найбільш актуальні на сучасному етапі розвитку освіти напрями діяльності, а саме: «Інноваційна діяльність закладів освіти щодо впровадження у навчально-виховний процес педагогічної спадщини О.А.Захаренка», «Інноваційні підходи до організації інклюзивної освіти. Навчання і виховання дітей з особливими потребами», «Інформаційно-комунікаційні технології в освітньому процесі», «Використання інформаційно-комунікаційних технологій у підвищенні професійної майстерності педагогічних працівників», «Шляхи підвищення якості природничо-математичної освіти», «Інноваційні підходи до управління сучасною школою», «Створення виховного простору, сприятливого для гармонійного розвитку зростаючої особистості», «Шляхи реалізації профільного навчання та допрофільної підготовки», «Психолого-педагогічний супровід навчально-виховного процесу», «Педагогіка розвитку особистості».

Активна участь педагогічних працівників у виставці засвідчила про спроможність освітян Черкащини плідно працювати над підвищенням якісного рівня навчання і виховання та досягати успіхів у педагогічній діяльності.

За ефективну популяризацію досягнень освітян Черкащини в Україні і світі, активне сприяння участі навчальних закладів у міжнародних і всеукраїнських виставках-презентаціях, а також за високий рівень виставкової експозиції пам’ятною відзнакою «Імідж освіти Черкащини» нагороджені Голов’ятинська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів Смілянської районної ради, Костянтинівська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів Смілянської районної ради, Неморозька загальноосвітня школа І – ІІ ступенів Звенигородської районної ради, дошкільний навчальний заклад №41 «Дударик» Черкаської міської ради, Мліївська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №2 Городищенської районної ради, відділи освіти та методичні кабінети Смілянського і Золотоніського міськвиконкомів, Смілянської, Драбівської, Городищенської, Монастирищенської райдержадміністрацій, департамент освіти та гуманітарної політики Черкаського міської ради та міський методичний кабінет установ освіти.

Виставка сприяє створенню умов для вдосконалення фахової майстерності педагогічних кадрів, популяризації перспективного педагогічного досвіду, впровадженню новітніх технологій у педагогічну практику, ознайомленню громадськості Черкащини з досягненнями педагогічних колективів області.

Черкаська обласна організація Профспілки
працівників освіти і науки України


Освіта Черкащини – 2012    Освіта Черкащини – 2012

Освіта Черкащини – 2012

Схожі публікації


Догори