День профспілок у Кременецькому районі

День профспілок у Кременецькому районі16 травня 2012 року у м. Кременець відбулися збори та навчальний семінар профспілкового активу району, у яких взяли участь голови районних та майже 40 голів первинних профспілкових організацій різних галузей.

Від первинок освітню галузь представляли голови профспілкових організацій Марія Левицька, Тетяна Шевчук (Кременецькі ДНЗ №2, ДНЗ №3) та Леся Шатова (школа-сад с. Іква), від районної – голова територіального профспілкового об’єднання освітян Кременеччини – Ліля Іванівна Чечуріна.

У рамках навчального семінару голова обласної ради профспілок Андрій Присяжний охарактеризував сучасний стан профспілкового руху в Україні та області, проблеми і перспективи його розвитку.

У дискусії з обговорюваних питань взяли участь заступник голови районної міжгалузевої координаційної ради профспілок, голова районної організації профспілки працівників охорони здоров’я Микола Кузь та голова первинної профспілкової організації ТОВ "Кременецьке АТП" Дмитро Гоцанюк.

На найгостріших проблемах нашої галузі акцентувала увагу присутніх голова районної організації Профспілки працівників освіти і науки Чечуріна Л.І.

Зокрема, вона відзначила, що соціально-економічні та трудові права працівників бюджетної сфери не дотримуються, серед яких найбільш поширеними є: заборгованість із виплати заробітної плати, низький рівень оплати праці, невиконання у повному обсязі вимог Генеральної, Регіональної та Галузевих угод.

Голови профорганізацій дошкільних закладів-учасників семінару підготували відповідні документи, які свідчать про грубі порушення строків та розмірів оплати праці працівників. Хотілося б, аби така розмова відбулася за присутності керівництва району, але голова райдержадміністрації та голова районної ради проігнорували зібрання найчисленнішої громадської організації, яка об’єднує представників усіх галузей району.

Учасники зборів-семінару прийняли звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України та керівництва області з вимогою забезпечити належне фінансування галузей бюджетної сфери району у 2012 році, не допустити порушень чинного трудового законодавства та нормативно-правових актів, які регулюють питання оплати праці.

Прес-центр Кременецької районної організації Профспілки

Схожі публікації


Догори