Семінар профспілкового активу

Семінар профспілкового активу17 квітня 2015 року громадські інспектори з охорони праці, уповноважені із соціального страхування, голови ППО навчальних закладів міста взяли участь у семінарі, який відповідно до постанови президії Запорізької обласної ради профспілок і згідно плану-графіку проведення виїзних семінарів провели спеціалісти профспілкових курсів облпрофради для профспілкового активу міста Мелітополя і Мелітопольського району.

На семінар також були запрошені голови цехкомів, скарбники і бухгалтери профкомів, голови комісій з ОП і відповідальні за охорону праці, бухгалтери по зарплаті, економісти, голови комісій із соціального страхування підприємств, організацій міста Мелітополя та Мелітопольського району.

Перед учасниками семінару виступили голова Мелітопольської райради Любцов Євгеній Васильович, заступник голови Запорізької обласної ради профспілок Скороходов Ігор Олегович, голова координаційної ради профспілок міста Тикевич Олександр Семенович.

Організатори семінару, спеціалісти Запорізької обласної ради профспілок підготували інформацію про зміни в законодавстві.

Так, Бєлєскова Тамара Федотівна, завідуюча відділом з питань соціально-економічного захисту інтересів трудящих Запорізької обласної ради профспілок, звернула увагу слухачів на дії ФПУ щодо соціально-економічного захисту інтересів трудящих, на зміни в пенсійному законодавстві, розкрила питання призначення субсидій, виплати індексації тощо.

Про основні повноваження, права і напрями роботи профспілок у сфері охорони праці розповів Чос Микола Пилипович – головний технічний інспектор праці ФПУ по Запорізькій області.

Никифоров Сергій Валентинович, директор Мелітопольської виконавчої дирекції Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування по тимчасовій втраті працездатності, звернув увагу на зміни в соціальному страхуванні в зв’язку з прийняттям Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» від 28 грудня 2014 року № 77–VIII (далі — Закон № 77), що набрав чинності 1 січня 2015 року.

Завідуюча методкабінетом учбової частини профкурсів Запорізької обласної ради профспілок Дьячкова Лада Тарасівна, інформувала присутніх про можливості консультаційної допомоги, яку можуть надати працівники обласної ради профспілок та профспілкових курсів.

У семінарі взяли участь 122 представники освітянської Профспілки м. Мелітополя та Мелітопольського району.

Прес-центр Мелітопольської міської організації Профспілки

Схожі публікації


Догори