Розвиток студентського профспілкового руху – тема навчання профспілкового активу

Розвиток студентського профспілкового руху – тема навчання профспілкового активу8-9 квітня 2014 року Запорізькою обласною організацією Профспілки в м. Запоріжжі проведено обласний семінар – навчання студентського профспілкового активу.

У роботі семінару взяли участь голови ППО студентів,студентські сектори ПК об’єднаних ППО ВНЗ , голови профспілкових бюро факультетів.
Розпочинаючи семінар, голова обласної організації Профспілки Н.І. Гринь окреслила нинішню ситуацію в профспілковому русі України, галузі освіти і науки, розповіла про дії ЦК ППОНУ, обласної організації Профспілки.

Продовжуючи цю тему, голова ППО студентів ЗНТУ та молодіжної ради Запорізької облпрофради Андрій Іванченко проінформував присутніх про зустріч голів студентських ППО із заступником Міністра освіти і науки України Інною Совсун у м.Києві 3 квітня 2014 року.

Зацікавлено пройшло обговорення проекту Положення про учнівський та студентський гуртожиток. Учасниками семінару внесено пропозиції і доповнення до нього.

Заступником голови обласної організації Профспілки Ю.І. Юдіним були підняті питання підготовки і проведення звітно-виборної кампанії в профгрупах, ППО факультетів та ВНЗ, роботи постійних комісій ПК ППО та профбюро факультетів. Учасники семінару обговорили і відпрацювали запропонований проект Положення про постійну комісію з питань соціального захисту осіб, які навчаються і рекомендували його для використання в роботі.

Другий день семінару пройшов на базі найбільшого в області вищого навчального закладу – Запорізького національного технічного університету. Його первинка об’єднує 11 730 членів Профспілки – осіб, які навчаються. Ректор ЗНТУ, голова Ради ректорів ВНЗ ІІІ-ІУ рівнів акредитації Запорізької області С.Б. Бєліков поділився досвідом соціального партнерства з ППО студентів, аспірантів, докторантів.

Досвід своєї роботи у формі відеопрезентації представили Центр сприяння працевлаштуванню студентів і випускників та постійна комісія ПК ППО студентів ЗНТУ з питань соціального захисту.

Досвід роботи по соціальному захисту студентів презентував також ПК об’єднаної ППО Мелітопольського державного педагогічного університету.

Учасники семінару познайомилися з цікавим досвідом статутної діяльності студентської первинки ЗНТУ щодо залучення до Профспілки студентів контрактної форми навчання, роботи з пільговими категоріями студентів, участі у розподілі і використанні коштів стипендіального фонду, співпраці з санаторієм – профілакторієм, оздоровлення та екскурсійно-туристичного обслуговування студентів, організації процесу оформлення субсидій за проживання у гуртожитках, співпраці з адміністрацією та самоврядуванням студмістечка.

За круглим столом розглянуто питання працевлаштування молоді, студентів, випускників ВНЗ та прийнято відповідну резолюцію.

У ході семінару постійною комісією обкому Профспілки з питань роботи з молоддю та студентами підготовлено проект Довідника голови профспілкового бюро факультету, профгрупорга, який активно обговорено і надано для подальшого внесення пропозицій студентським профактивом ВНЗ. Остаточний варіант довідника буде надруковано, роздано кожному голові профбюро і профгрупоргу як методичний посібник для використання в роботі.

Натхненні новими ідеями, збагачені досвідом роботи інших організацій, забезпечені новими інформаційно-методичними матеріалами, згуртовані та задоволені цікавим спілкуванням студентські профспілкові активісти роз’їхались по своїх первинках з великим бажанням змін на краще та подальшого розвитку молодіжної громадської ініціативи.

Комісія обкому Профспілки роботи з молоддю і студентами


Розвиток студентського профспілкового руху – тема навчання профспілкового активуРозвиток студентського профспілкового руху – тема навчання профспілкового активу

Розвиток студентського профспілкового руху – тема навчання профспілкового активу

Схожі публікації


Догори