Респект найкращим студентським гуртожиткам столиці

Респект найкращим студентським гуртожиткам столиціКиївське студентство – це найбільш активна, прогресивна, креативна, майже півмільйонна спільнота, яка генерує новітні ідеї та інтенсивно самореалізується. Варто лише створити сприятливі умови – і для студіюючої молоді не існуватиме недосяжних висот. Тому міська влада та столична організація профспілки освітян постійно сприяють розвитку ініціатив студентів, опікуються їхніми турботами та намагаються підвищити рівень життя.

«Той, хто жив у гуртожитку, той точно вміє спілкуватися, знаходити підхід до різних людей, той вже соціально зрілий, – зауважив Леонід Михайлович і додав, – Добре, що в нас є профспілка, у якої, як то кажуть, на роду написано слідкувати за умовами життя та підвищенням добробуту освітян і студентів». Саме такими словами розпочав свій виступ заступник голови Київської міської державної адміністрації Леонід Новохатько 1 червня 2012 року на церемонії нагородження переможців конкурсу на кращий студентський гуртожиток столиці.

Одним із вагомих і дієвих стимулів для поліпшення умов проживання студентів став міський огляд-конкурс на кращий гуртожиток ВНЗ м. Києва ІІІ-ІV рівнів акредитації. Це спільний проект Київської міської державної адміністрації, Ради ректорів Київського вузівського центру та Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України, метою якого є поширення передового досвіду роботи студентських містечок і гуртожитків, органів студентського самоврядування, студентських профспілкових організацій та привернення уваги до проблем, що існують у гуртожитках.

Голова КМОППОіНУ Олександр Яцунь поінформував, що до фінального етапу конкурсу пройшло 10 вишів та оголосив результати конкурсу:

• І місце: Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова (гуртожиток № 8, вул. Космічна, 8); Київський національний торговельно-економічний університет (гуртожиток № 2, вул. Мілютенка, 6);

• ІІ місце: Київський національний університет імені Тараса Шевченка (гуртожиток № 2, вул. Ломоносова, 37); Національний університет біоресурсів і природокористування України (гуртожиток № 11, вул. Генерала Родімцева, 7б);

• ІІІ місце:Національний технічний університет України «КПІ» (гуртожиток № 1, вул. Янгеля 5); Національний транспортний університет (гуртожиток № 1, вул. Івана Кудрі, 32); Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова (гуртожиток № 5, вул. Космічна, 8в).

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Леонід Новохатько, начальник Головного управління освіти і науки виконавчого органу Київради (КМДА) Віра Горюнова та голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь щиро вітали переможців, нагородили Подяками ГУОН КМДА, КМОППОіНУ, СПА м. Києва та вручили сертифікати на побутову техніку.

Подібних конкурсів у столиці не проводилося вже близько понад сім років, проте цьогорічний огляд довів, що ця добра традиція неодмінно має бути відновлена.

За матеріалами Київської міської організації Профспілки


Респект найкращим студентським гуртожиткам столиціРеспект найкращим студентським гуртожиткам столиці

Респект найкращим студентським гуртожиткам столиці

Схожі публікації


Догори