Зліт-змагання з краєзнавчого пішохідного туризму

Зліт-змагання з краєзнавчого пішохідного туризмуЩорічно восени в районній профспілці освітян Мелітопольського району проводиться зліт-змагання з краєзнавчого пішохідного туризму.

У цьому році такі змагання проводилися напередодні 69 річниці з дня визволення Мелітопольщини від німецько-фашистських загарбників. Протягом трьох днів педагоги довели всім, що вони є не лише справжніми знавцями своїх предметів, а й прекрасними спортсменами, природо охоронцями, художниками, артистами.

Основною метою такого змагання є пропаганда здорового способу життя; популяризація фізичної культури, її широкого застосування у загартуванні, оздоровленні, профілактиці захворювань; вивченні та пропаганди збереження природи рідного краю

Учасників змагань тепло привітали керівник апарату райради Володимир Сальников, виконуюча обов’язки начальника відділу освіти Наталія Горєва та голова РО профспілки Марія Тєтєріна. Вони підкреслили, що ці змагання є водночас і святом, і справжнім випробуванням для його учасників, і побажали наполегливості й успіхів у досягненні поставленої мети.

У краєзнавчо-туристичному зльоті взяли участь 19 команд. Родзинкою змагань стали виступи команд профспілкових організацій відділу освіти Мелітопольської районної державної адміністрації та Мирненського притулку.

Упродовж спортивної програми педагоги району демонстрували свої вміння в командних змаганнях із техніки пішохідного туризму на дистанції «Смуга перешкод», у в’язанні туристських вузлів, кип’ятінні води, заліку з топографії. Крім того, було проведено конкурси «Природа і фантазія», «Туристська пісня», «Кращий туристський побут».

За підсумками триденних змагань вже четвертий рік поспіль переможцями стала профспілкова організація Костянтинівського районного НВО № 1 «Таврія», ІІ місце посіли спілчани Трудівської загальноосвітньої школи, ІІІ місце – у спілчан Новобогданівської загальноосвітньої школи.

Нововведенням цьогорічних змагань стала грошова премія за ІV місце, ініціатором якої був головний суддя О.В. Степанов. Її отримала профспілкова організація Новогородківської загальноосвітньої школи.


Галина Голованова,
громадський кореспондент, Запорізька область


Зліт-змагання з краєзнавчого пішохідного туризмуЗліт-змагання з краєзнавчого пішохідного туризму

Схожі публікації


Догори