Ділова гра «Атестація педагогічних працівників» у Новограді-Волинському

Ділова гра «Атестація педагогічних працівників» у Новограді-ВолинськомуУ роботі будь-кого педагогічного колективу важко переоцінити значення процесу атестації педагогічних працівників - систему заходів, спрямовану на всебічне комплексне оцінювання педагогічної діяльності, за якою визначаються відповідність педагогічного працівника займаній посаді, рівень його кваліфікації, присвоюється кваліфікаційна категорія, педагогічне звання.

Враховуючи важливість цього питання, інформаційно-методичний центр управління освіти і науки разом з комітетом Новоград-Волинської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України 14 березня за участю директорів та голів профспілкових комітетів усіх шкіл міста провели ділову гру «Атестація 2013».

У процесі гри відбулося моделювання ситуацій, які виникають при атестації педагогічних працівників. На підставі звернень до ІМЦ завідувач Павло Ліневич та його заступник Світлана Філанчук підготували та представили нетипові реальні ситуації, які виникають у процесі атестації. Особливо було звернено увагу на атестацію педагогічних працівників на вишу кваліфікаційну категорію та присвоєння педагогічних звань («старший учитель» та «учитель-методист»).

У грі брав участь та надавав юридичні консультації правовий інспектор праці комітету обласної організації профспілки працівників освіти Анатолій Коробчинський.

Перед учасниками методичного заходу виступили та підкреслили необхідність захисту соціальних прав педагогічних працівників Микола Красько, заступник голови комітету обласної організації Профспілки, та Василь Неук, голова міської організації Профспілки.

Одностайне рішення учасників гри: атестація повинна відбуватися відкрито та колегіально, проявляти гуманне та доброзичливе ставлення до педагогічних працівників, об'єктивне та системне оцінювання педагогічної діяльності.

Узагальнюючи активність учасників у грі, кількість питань, розглянутих у її процесі, можна зробити висновок: мету, яку ставили організатори перед діловою грою, досягнуто.

Новоград-Волинська міська
організація Профспілки,
Житомирська область

Схожі публікації


Догори