Засідання Молодіжної ради Вінницької обласної організації Профспілки

Засідання Молодіжної ради Вінницької обласної організації Профспілки7 червня 2016 року в залі засідань Федерації профспілок області відбулося чергове засідання Молодіжної ради Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

На порядку денному розглядалися питання про затвердження плану роботи на рік, підсумки Всеукраїнської навчально-дискусійної платформи « Студентські профспілки України «інертна» структура чи унікальне об’єднання?!», питання оздоровлення молоді тощо.

Під час обговорення було прийнято рішення про направлення листів до Прем’єр-Міністра України В.Б. Гройсмана з вимогами – виконати норму закону «Про вищу освіту» у ст.62 п.6 і з 1.09.16 р. встановити розмір стипендії для здобувачів вищої освіти на рівні прожиткового мінімуму і для здобувачів освіти за рівнем молодшого бакалавра на рівні 2/3 прожиткового мінімуму, виконати п.2 Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підтримки учасників бойових дій та їхніх дітей, один з батьків яких загинув у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів або під час масових акцій громадянського протесту, дітей, зареєстрованих як внутрішньо-переміщені особи, для здобуття професійно-технічної та вищої освіти» та переглянути встановлені Урядом ціни на природний газ для населення, забезпечивши їх доступність на економічно обґрунтованому рівні, встановити мораторій на підвищення цін і тарифів.

До ЦК Профспілки було висловлено прохання організувати соціологічне дослідження з метою вивчення соціального паспорту студента (будуть міститись дані про матеріальний достаток сучасного студента і значення стипендії). Це опитування потрібне для того, щоб скласти загальну картину соціального рівня студента України, адже МОН оперує певними даними, що лише 25 % студентам потрібна стипендія, а інші можуть навчатися без неї.

Все це робиться для того, щоб зменшити державне замовлення і зекономити кошти для держави за рахунок студентів.

 

Вінницька обласна організація Профспілки

Засідання Молодіжної ради Вінницької обласної організації Профспілки

 

Схожі публікації


Догори