Школа студентських ініціатив

21-23 жовтня 2016 року на базі Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка пройшла VІ обласна «Школа студентських ініціатив».

Тема заходу – «Формування світогляду студентської молоді в умовах Європейського простору», мета якої організація та проведення заходів, спрямованих на розвиток активності та творчості ініціативної студентської молоді, формування їх громадської позиції і засвоєння нових знань та навичок поза системою освіти.

Завдання: створення умов для об`єднання активних студентів, здатних позитивно впливати на своїх однолітків і брати участь у реалізації соціально значущих проектів, допомагати в розкритті особистого потенціалу і лідерських якостей молоді; формування навичок конструктивної поведінки й удосконалення соціально значущих умінь юнаків і дівчат, здійснення профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі; впровадження в практику освітніх установ інноваційних технологій у сфері організації дозвілля молоді.

Цей проект пройшов за фінансової підтримки Управління молоді та спорту Сумської ОДА та обласної профспілки працівників освіти і науки України. 

Протягом трьох днів молодіжні лідери навчальних закладів Сумщини (Сумського державного університету, Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка, Сумського національного аграрного університет, Лебединського педагогічного училища ім. А.С. Макаренка, ВКНЗ СОР «Путивльського педагогічного коледжу ім. С.В. Руднєва», інші навчальні заклади Сумської області та міста Глухова) плідно працювали на базі Глухівського НПУ ім. О.Довженка та проживати в гуртожитках, готелях міста, що дало можливість налагодити дружні відносини між учасниками  Школи. Вони взяли участь в обласній конференції, тренінгах, завдяки яким налагоджені зв’язки між містами-сусідами, розроблені плани реалізації спільних проектів, підписано меморандум про спільну діяльність.

Проект «Школа студентських ініціатив» існує з 2010 року. Проект фінансувався за рахунок коштів первинної профспілкової організації студентів і аспірантів Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка.

За цей час щорічно реалізувався комплекс заходів, спрямованих на розвиток активності та творчості ініціативної  студентської молоді, формування їх громадської позиції і засвоєння нових знань та навичок поза системою освіти.

Результатом цих заходів є проведення щорічних конференцій за участю студентської молоді вищих навчальних закладів Сумської області, регіону.

Нині, ураховуючи європейський поступ нашої держави, доречно залучити до співпраці в галузі молодіжної політики країни-члени ЄС (Польща, Німеччина, Франція та ін.).

У перспективі планується міжнародний обмін студентами-лідерами молодіжного активу.

Теоретичні й практичні напрацювання проведених конференцій уміщені в збірках матеріалів.

Учасників Школи щиросердечно привітали: проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків В.П. Зінченко, помічник ректора В.А. Любивий, голова Сумської  обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України С.В. Осадчий, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради М.І. Васильєва, начальник відділу молоді та спорту Глухівської міської ради М.Г. Плотницький інші.

Свій вклад зробили досвідчені тренера: практичний психолог Ю.В. Рябко та аналітик В.А. Бобиренко, а працівники молодіжного центру подарували чудовий вечір відпочинку. Дякуємо всім за підтримку, можливість зробити студентське життя яскравим.

Сподіваємося, що після нашого заходу багато прихованих талантів та творчих особистостей наважаться заявити про себе і долучаться до активного молодіжного руху Сумщини.



 

Інна Савицька, 

голова профкому студентів і аспірантів ГНПУ імені Олександра Довженка

Схожі публікації


Догори