Стартувала «Літня школа лідерства» в Одесі

Стартувала «Літня школа лідерства» в Одесі15 серпня розпочалися заняття «Літньої школи лідерства», яка проходить другий рік поспіль і направлена на навчання керівників закладів освіти з метою їх професійного розвитку, адаптації до сучасних умов розвитку освітньої галузі та можливості впровадження нових прогресивних освітніх проектів.

Захід організовується Одеським обласним інститутом удосконалення вчителів за підтримки Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації та Одеського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України.

15 серпня в Одеському будинку вчених відбулася урочиста зустріч учасників Школи з організаторами цього заходу. Освітніх лідерів привітали і побажали успіхів і наснаги заступник директора Одеського обласного інституту удосконалення вчителів Любов Задорожна, голова Одеського обкому Профспілки працівників освіти і науки України Ніна Дубовик та директор Нерубайського НВК Біляївського району, депутат Одеської обласної ради Світлана Зубрицька.

Любов Задорожна провела презентацію проекту «Школа лідерства», який націлений на формування готовності керівників до прийняття і реалізації змін в освіті, розвитку внутрішньої мотивації, уникненню стресу в роботі педагога, управлінню конфліктними ситуаціями, навичкам роботи в команді. Даний проект дає позитивні результати: створений «Клуб лідерів освітніх змін», до якого ввійшли всі учасники «Літньої школи»; розроблено 5 освітніх проектів, з яких – освітньо-ресурсний центр в м. Балті, освітній онлайн-округ в Овідіопольському районі та інші.

Цьогорічна літня школа присвячена опрацюванню питань оцінювання діяльності навчального закладу, створенню програм самооцінювання та методів його проведення.

У рамках «Літньої школи лідерства», яка триватиме до 17 серпня, для учасників групою працівників інституту удосконалення вчителів організовуються тренінги, а самі слухачі школи презентують свої проекти з питань самооцінки роботи власного закладу освіти.

Одеська обласна організація Профспілки



Стартувала «Літня школа лідерства» в ОдесіСтартувала «Літня школа лідерства» в Одесі

Схожі публікації


Догори