Віват, педагогічна молодь!

Віват, педагогічна молодь!27-28 березня 2012 року в м. Одесі в Будинку вчених відбувся І обласний фестиваль молодих спеціалістів «Педагогічна надія Одещини». Організатори фестивалю – управління освіти і науки Одеської облдержадміністрації, Одеський обком Профспілки працівників освіти і науки України та Одеський обласний інститут удосконалення вчителів.

Мета фестивалю – виявити і підтримати таланти і творчі здібності молодих спеціалістів, сприяти їх професійній самореалізації, формуванню позитивного іміджу сучасного освітянина, закріпленню молодих спеціалістів у педагогічних колективах та залученню їх до активного громадського життя.

Обласному етапу фестивалю передували регіональні, в яких було обрано кращих із кращих. Всього в обласному фестивалі взяли участь 47 молодих педагогічних працівників з 29 районів і міст Одеської області. Всі вони, як передбачали умови проведення заходу, мають стаж роботи не більше 3-х років.

У перший день фестивалю молоді педагоги зустрілись з керівництвом Одеської області, депутатами – освітянами Одеської обласної ради, видатними майстрами педагогічної справи Одещини.

Відкрили фестиваль начальник управління освіти і науки ОДА Лазарєва Тетяна Олександрівна та голова Одеського обкому Профспілки Дубовик Ніна Олександрівна. Наснаги, впевненості в собі та перемог молодим освітянам побажали заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Дмитро Волошенков, депутат Одеської обласної ради Світлана Зубрицька, народний учитель України Микола Палтишев, директор Авторської школи М.П. Гузика м. Южного, народний вчитель України Микола Гузик та інші.

Чудовий концерт для учасників фестивалю та їх вболівальників влаштували студенти Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. К.Д. Ушинського.

Другого дня молоді спеціалісти працювали на базі науково-методичних лабораторій Одеського обласного інституту удосконалення вчителів, взяли участь у конкурсній програмі, яка складалася з індивідуальних конкурсів «Гімн професії», «Урок майбутнього», «Світ моїх захоплень» та командних конкурсів: конкурсу плакатів, присвячених Року спорту і здорового способу життя, і конкурсу емблем фестивалю. Учасників конкурсу гаряче підтримували колеги та друзі.

Конкурсне журі, у склад якого увійшли досвідчені педагоги, було приємно вражене розмаїттям талантів учасників, які демонстрували свої музичні, хореографічні, поетичні, художні таланти, артистизм та харизму. Член журі Микола Гузик висловив своє захоплення молодими вчителями-учасниками і заявив, що Одеса завжди була передовим містом у галузі вітчизняної педагогіки, і впевнений, що у нас є молоді учителі з новаторським мисленням та з великим майбутнім.

У дев’ятку фіналістів попали: Зінаїда Данькова-Гузик, вчитель Южненської Авторської М.П. Гузика експериментальної спеціалізованої школи-комплексу, Тетяна Олійник, вихователь ДНЗ №4 м. Южного, Іван Сергієнко, вчитель Великодальницького НВК «Школа-гімназія» Біляївського району, Тетяна Главанар, вчитель Залізничненської ЗОШ Болградського району, Олеся Лазаренко, вчитель Салганської ЗОШ Білгород-Дністровського району, Аліна Бондаренко, вчитель с.Гудевичеве Іванівського району, Катерина Мийнова, вчитель Кам'янського НВК Ізмаїльського району, Олександр Кондратюк, вчитель Довжанської ЗОШ Красноокнянського району, Тетяна Приходько, керівник гуртка Татарбунарського БДТ.

Всі вони були нагороджені Дипломами управління освіти і науки ОДА та обласного комітету Профспілки, грошовими преміями за рахунок обкому Профспілки. Також молодим педагогам були вручені книги народного учителя СРСР М. Палтишева.

У фінальних змаганнях за право називатися кращим молодим педагогом Одещини ІІІ місце поділили Зінаїда Данькова-Гузик та Олеся Лазаренко, ІІ місце посіла Тетяна Главанар, а абсолютним переможцем стала Аліна Бондаренко. Аліна працює 2 роки вчителем української мови в школи с. Гудевичеве Іванівського району. Молода і скромна вчителька пише чудові вірші і налаштована на особисте зростання та розширення життєвих горизонтів. Як вважає кращий молодий педагог Одещини, у професії вчителя головне – це вміння володіти словом, і її слово почуло конкурсне журі.

У конкурсі на кращу емблему фестивалю перемогла команда Біляївського району. У конкурсі плакатів, присвячених пропаганді здорового способу життя, ІІІ місце посіла команда м. Білгорода-Дністровського, ІІ місце –м. Теплодара, І місце – Татарбунарського району. В подарунок команди отримали чудові картини.

Обком Профспілки щиро вітає переможців, лауреатів та всіх учасників фестивалю та бажає творчого натхнення та кар’єрного росту, втілення у життя всіх задумів та підкорення нових життєвих вершин!


Служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ
Одеського обкому Профспілки


Віват, педагогічна молодь!Віват, педагогічна молодь!

Віват, педагогічна молодь!

Схожі публікації


Догори