90 років Одеському будинку вчених

90 років Одеському будинку вченихОднією з візитних карток міста Одеси є Будинок вчених Одеської обласної організації Профспілки. У 2013 році цей науково-просвітницький заклад відзначив своє 90-річчя. Урочисте зібрання з нагоди круглої дати відбулося 6 грудня цього року.

Привітати колектив Будинку вчених з ювілейною датою прийшли перший заступник голови Одеської обласної ради Олексій Гончаренко, депутат обласної ради Людмила Акімова, заступник директора Департаменту освіти та науки Одеської міської ради Ольга Дума, завідувач сектору Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації Юлія Журавльова, ректори вищих навчальних закладів міста.

Вітали з 90-річчям Будинок вчених Почесні громадяни м. Одеси – колишній міський голова Руслан Боделан та Герой України Володимир Филипчук.

Від профспілкової сторони всіх привітали голова Федерації профспілок Одеської області В’ячеслав Буратинський, голова Одеського обкому Профспілки працівників освіти і науки України Ніна Дубовик. Ніна Олександрівна зачитала привітання голови Профспілки працівників освіти і науки України Георгія Труханова, який побажав колективу Будинку вчених нових звершень у справі розвитку наукового потенціалу та мистецтва країни.

Гостям презентували знятий спеціально до 90-річчя Будинку вчених документальний фільм, в якому розповідається про діяльність секцій та наукових товариств, співпрацю з діячами мистецтва, проведення професійних свят. Крім того, всі бажаючі могли відвідати тематичні експозиції з публікаціями про Будинок вчених у пресі періоду від заснування закладу до наших днів. Спеціалізовані виставки, експозиції, засідання та творчі вечори, присвячені ювілейній даті Будинку вчених, проходили ще з серпня і триватимуть до кінця року.

Виступаючі відзначали важливу роль Будинку вчених як центру науково-культурного життя м.Одеси, місце, де живе дух наукової аристократії та інтелігенції. Зі сцени лунали слова вдячності адміністрації закладу та обкому Профспілки працівників освіти і науки за те, що зберігають цю перлину, яка і сьогодні дає вітчизняній науці та культурі багато талановитих імен та є справжнім елітним клубом Одеси.

Крім привітань і подарунків колектив Одеського будинку вчених отримав численні почесні нагороди: Почесні грамоти Одеської облдержадміністрації, Одеської обласної ради, Одеської міської ради, Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, Центрального комітету Профспілки, Федерації профспілок Одеської області та Одеського обкому Профспілки. Грамотами Будинку вчених були нагороджені керівники наукових товариств та співробітники навчальних та культурних закладів.

Яскравим фіналом святкового вечору став концерт за участю народного артиста України Миколи Свидюка, ВІА «На здоров'я!», театральної студії Будинку вчених «Кот ученый». Глядачі із задоволенням підспівували артистам та підтримували їх бурхливими оплесками.

Як зазначила директор Будинку вчених Світлана Жекова, колектив закладу з упевненістю дивиться у майбутнє і готовий зустріти своє 100-річчя. Для цього в них є все – реалії, надії, сили та прагнення. Отже, бажаємо Одеському будинку вчених й надалі поєднувати в собі мудрий досвід довгих років праці з молодим запалом та натхненням!

Служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ Одеського обкому Профспілки


90 років Одеському будинку вчених90 років Одеському будинку вчених
90 років Одеському будинку вчених

Схожі публікації


Догори