Президент України підтримав ініціативи Львівщини щодо педагогічної співпраці зі східними регіонами

Президент України Петро Порошенко, перебуваючи з робочою поїздкою на Львівщині підтримав обласні проекти щодо обміну освітянами та школярами між східними та західними регіонами.

Зокрема, Президент нагадав, що два дні тому брав участь у церемонії відкриття трьох шкіл на Донбасі: «Почув найкраще, можливо, в своєму житті виконання українського гімну. Подивіться, як маленькі дітлахи з нової школи №9 міста Покровська виконують на Донбасі український гімн». Також Петро Порошенко додав: «У мене буде до вас велике прохання з дуже важливою ініціативою – якби найкращі школи Львівщини взяли шефство над однією школою на Донбасі. Бо ті хлопчики і дівчатка – першокласники, котрі так співали наш гімн, ніколи вже не повернуться в минуле – вони народилися за часів незалежності, вони є справжніми українцями».

Зазначимо, що Львівська обласна рада реалізує спільний проект з Луганщиною щодо обміну вчителями, коли впродовж місяця педагоги з Галичини навчають дітей сходу, а освітяни Донбасу  відповідно навчають львівських школярів. Нині така співпраця між двома регіонами поглиблюється. Вже два роки поспіль влітку діти з Луганщини приїжджають на відпочинок та оздоровлення на Львівщину. Також цьогоріч за участі дітей та молоді зі сходу відбулися спортивні змагання «Ігри нескорених» на Самбірщині.

Ігор ГалущакЛьвів

Схожі публікації


Догори