Закон про ратифікацію угоди з ЄС щодо участі України в програмі «Горизонт 2020» – підписано

Закон про ратифікацію угоди з ЄС щодо участі України в програмі «Горизонт 2020» – підписано5 серпня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським Союзом про участь України у рамковій програмі Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020» (№602-VIII), що був ухвалений Верховною Радою 15 липня.

Угода між Україною і Європейським Союзом про участь України у Рамковій програмі ЄС з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020» була підписана 20 березня 2015 року в Києві Міністром освіти і науки Сергієм Квітом та Комісаром з досліджень, науки та інновацій Європейського Союзу Карлосом Моедасом.

Документ надає Україні як ратифікованому учаснику можливість стати отримувачем грантів від Європейської дослідницької ради. Зокрема, українські науковці матимуть право подавати заявки для участі в програмах мобільності та отримувати стипендії із загальним фінансуванням близько 6 млрд євро.

Загальний обсяг фондів програми «Горизонт 2020» становить 80 млрд євро. Завдяки знижці у 95% на участь у програмі «Горизонт 2020», загальна сума внеску України складає 35,5 млн євро до 2020 року, без необхідності вносити кошти за 2015 рік.

Президент України також підписав Закон «Про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Європейським Союзом про відновлення дії Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про наукове і технологічне співробітництво».

Ратифікація угоди сприятиме встановленню партнерських відносин між Україною та ЄС у сфері науки і технологій, створенню належних умов для ефективного використання науково-технічного потенціалу сторін і захисту прав інтелектуальної власності.

Зазначимо, що за цей закон (№602-VIII) Верховна Рада України проголосувала 15 липня 2015 року, а угода між Україною та Європейським Союзом про наукове і технологічне співробітництво була підписана 3 березня 2015 року в Брюсселі.

За матеріалами МОН
0
6 серпня 2015
2 267

Схожі публікації


Догори