65 років – з людьми і для людей

26 вересня 2018 року у Музеї Донбаської державної машинобудівної академії відбулися урочистості з нагоди 65 річниці з дня заснування Первинної профспілкової організації, яка завжди стояла на варті справедливості, захищаючи права та професійні інтереси викладачів, співробітників та студентів Академії.

Історія профспілкової організації Краматорського індустріального інституту (КІІ), а з 1994 р. Донбаської державної машинобудівної академії (ДДМА), починалася в далекі і непрості п’ятдесяті роки, коли на прохання промислових підприємств і керівництва міста у грудні 1952 року була відкрита філія Сталінського (нині Донецького національного технічного університету – Дон НТУ) індустріального інституту. У цей час починається формування штату інституту, а в вересні 1953 року після відповідної підготовки обрано перше профспілкове бюро.

Протягом всього існування первинки велась велика робота по підвищенню боєздатності профспілкової організації а також консолідації та зміцненню всіх її ланок.

Керівники організації тісно співпрацювали з ректоратом академії, а також із студентським профспілковим комітетом, вирішуючи цілу низку соціальних питань працівників і студентів інституту.

З 1984 році і до теперішнього часу профспілкову організацію працівників Краматорського індустріального інституту, а з 1994 року об’єднану профспілкову організацію уже Донбаської державної машинобудівної академії очолює Анатолій Дмитрович Кошевий.

З теплими привітаннями виступив Ректор академії В.Д. Ковальов. Він відмітив, що профспілкова організація ДДМА – одна з найбільших у області, яка нараховувала в різні роки більше шести тисяч членів. Вона отримала визнання не тільки в Донецькій області, а і в межах України, а також в країнах ближнього, та дальнього зарубіжжя.

В урочистостях взяли участь в.о.голови Донецької  обласної організації Профспілки працівників  освіти і  науки Т.М. Заморська, заступник голови ДООППОНУ , випускник Донбаської ДМА Д.А.Волков, представники Краматорської міської ради, керівники підприємств,  громадських організацій міста та області.

Ветеранам та активістам профспілкового руху  організації вручено грамоти Донецької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, Почесні знаки та пам’ятні медалі.

На святі було місце для хвилюючих спогадів, подяк за віддану роботу, щирих вітань та дружніх розмов.

Тож нехай ще не один ювілей відсвяткує первинка при мудрому керівництві та великій кількості профспілчан!

Донецька обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори