Задля власного здоров'я і ефективного навчання: УжНУ закликає викладачів до вакцинації

УжНУ став однією з перших установ Закарпаття, що почала централізовану вакцинацію своїх співробітників, вона стартувала ще у березні 2021 року, коли вакцина тільки-но з’явилася в Україні.

Наразі, згідно із результатами проведеного опитування факультетів, в УжНУ вакцинованими є 65-70% науково-педагогічних працівників. Таким чином, в університеті імунізованими є приблизно тисячу викладачів.

Однак в липні 2021 року було прийнято зміни до постанови Кабнету Міністрів України щодо карантинних обмежень. Відповідно до них, якщо область переходить із зеленої карантинної зони до жовтої, чи помаранчевої, то право на навчання в «живому» форматі зберігають лише ті навчальні заклади, де більше ніж 80% науково-практичних працівників є вакцинованими. Відтак, коли у виші більше 80% вакцинованих, то ректорати мають право самостійно визначати, чи навчальний заклад й надалі працює «вживу», чи використовує комбіноване навчання, чи переходить знову до повністю дистанційного. Якщо ж менше 80% працівників ВНЗ вакциновано, то подібне рішення приймається відповідними державними комісіями.

«Вакцинація є добровільною, є певний відсоток людей, які не можуть це зробити у зв'язку зі станом здоров'я. Але якщо є викладачі, які не мають протипоказів, не є переконаними «антивакцинаторами», то ми дуже просимо їх ще у вересні щепитися від COVID 19. Таким чином наші колеги та їх рідні зможуть зберегти своє здоров'я, а УжНУ збереже свою автономію щодо прийняття рішення про форму навчання» – зазначає проректор із науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел.

Викладачі, які бажають імунізуватися, можуть звернутися у деканат свого факультету. Там формуються списки осіб для вакцинації, і відтак буде організована бригада лікарів, які здійснюватимуть імунізацію в приміщенні ректорату УжНУ. 

Водночас, в Ужгороді у вільному доступі є вакцини – Pfizer BioNTech, AstraZeneca, вакцинація відбувається у Падіюні, Ужгородській міській раді та міській поліклініці. Тому наші колеги можуть скористатися і цією можливістю, однак необхідно після щеплення, навіть першого, проінформувати про це деканат, щоб оновити щотижневу статистику вакцинованих науково-педагогічних і педагогічних працівників університету.

 

Інформаційно-видавничий центр УЖНУ

Схожі публікації


Догори