В УжНУ стартувала ХІ спартакіада серед викладачів

Ужгородський національний університет піклується про фізичне здоров’я не тільки своїх студентів, але й працівників. З метою забезпечення змістовного дозвілля, запровадження фізичної культури і спорту в повсякденний побут спілчан УжНУ стартувала ХІ загальноуніверситетська спартакіада серед викладачів і співробітників, яка триватиме до травня.

Наприкінці лютого відбулося урочисте відкриття спартакіади опісля якого працівники університету мали можливість позмагатися у турнірі з шашок. Головний суддя змагань, завідувач кафедри фізичного виховання УжНУ Іван Маріонда розповідає, що займається суддівством університетської спартакіади останні шість років і потішений тим, що викладачі більшості факультетів беруть активну участь у змаганнях.

«В ігрових видах змагань завжди більше учасників, на противагу індивідуальним змаганням. Якщо шахи чи шашки на своїх турнірах збирають 12-13 команд, то змагання, до прикладу, з баскетболу чи волейболу об’єднують 14-16. Найбільше учасників, за нашими спостереженнями, із задоволенням беруть участь у футбольному турнірі. Але головна мета спартакіади не визнання переможців та дарування кубків, а об’єднання колективу. Дуже добре, що ми можемо влаштувати таке дозвілля, де викладачі можуть відпочити, поспілкуватися, а також познайомитися із колегами з інших факультетів. Особливо приємно, що серед охочих брати участь є багато молоді» – зауважує Іван Іванович.

Так турнір з шахів – перший інтелектуальний вид спартакіади. У ньому взяли участь тринадцять факультетських команд, учасниками яких були як чоловіки, так і жінки.  Зустріли учасників головний суддя спартакіади Іван Маріонда, заступник голови профспілкового комітету УжНУ Олександр Конопльов та суддя змагань з шашок та шахів Аркадій Ворович, які урочисто розпочали змагання, розповіли про основні правила та побажали учасникам перемоги, а головне, задоволення від турніру.

Поділ команд відбувся методом жеребкування, і, у загальному підсумку, кожен учасник зустрівся в іграх з п’ятьма суперниками.  Перемогу у запеклій боротьбі виборола команда хімічного факультету, не відставали від колег учасники команди факультету інформаційних технологій, які вибороли срібло. У трійку  лідерів турнірної таблиці незмінно ввійшла команда фізичного факультету, які здобули бронзу. Змагання серед викладачів університету триватимуть до 17 травня та охоплять турніри з шахів, настільного тенісу, волейболу, плавання, баскетболу, мініфуболу та завершаться змаганнями з легкої атлетики й «сімейними стартами», у яких викладачі братимуть участь разом із своїми дітками. Нам залишається побажати командам та їх учасникам успіхів та якісних спортивних результатів, та слідкувати за результатами університетської спартакіади.

Вероніка Кобаль,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Схожі публікації


Догори