Вшанування пам'яті з нагоди 104-річниці від дня народження В.О Сухомлинського

28 вересня 2022 року відбулося вшанування пам’яті видатного земляка, педагога-гуманіста, вченого, письменника, публіциста, громадського діяча, мислителя Василя Олександровича Сухомлинського з нагоди 104 річниці від дня народження.

На церемонії вшанування біля меморіальної дошки на фасаді КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», встановленої за ініціативи та особистої підтримки Світлани Леонідівни Скалько, колишньої голови Кіровоградської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, за сприянням Ольги Василівни Сухомлинської, доктора педагогічних наук, професора, дійсного члена НАПН України, Сергій Петров – голова Кіровоградської обласної організації Профспілки у своїй промові наголосив на важливості ролі Сухомлинського в заснуванні обласних зльотів молодих вчителів Кіровоградщини. 

«У 1968 році Василь Олександрович завітав до обкому профспілки з пропозицією, яку аргументував так: «Керівниками займаються органи освіти, учителями – інститут удосконалення кваліфікації, а ось молодий вчитель у перші свої найскладніші кроки теж потребує негайної підтримки» – і запропонував обкому профспілки започаткувати зльоти молодих вчителів. І вже на першому зльоті виступив перед педагогічною молоддю області.

Звідси і взяла витоки система роботи з молодими педагогічними кадрами Кіровоградщини, яка з року в рік удосконалювалася завдяки спільним зусиллям влади, управління освіти, інституту ППО, педагогічному університету і організаціям освітянської Профспілки».

Юлія Федорова, заступник директора інституту КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» у своєму виступі акцентувала увагу на актуальності ідей славетного педагога для сучасної системи освіти та наголосила на цілеспрямованій діяльності колективу інституту щодо впровадження творчої спадщини Василя Сухомлинського.

Надія Калініченко, професор, заслужений учитель України, послідовниця Василя Олександровича Сухомлинського, в своїй промові зауважила, що Сухомлинський мав не лише педагогічний, але й літературний талант, який залишив нащадкам велику унікальну рукописну літературну спадщину, зазначила участь педагога у період Великої вітчизняної війни як незламного борця за волю і свободу Батьківщини.

Пам'ять видатного педагога вшанували покладанням квітів до меморіальної дошки.

 

Кіровоградська обласна організація Профспілки

Схожі публікації


Догори