Педагогічні читання «Актуальні ідеї В.О. Сухомлинського в сучасному освітньому просторі»

Уже традиційно в Комунальному закладі вищої освіти «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради відбулися щорічні педагогічні читання, присвячені видатному вітчизняному педагогу-гуманісту, мислителю, ученому, публіцисту, письменнику Василю Олександровичу Сухомлинському. Цьогоріч захід організували на початку листопада.

До проведення заходу долучилися учасники гуртка «Дидаскал», студенти факультету початкової освіти та фізичної культури, працівники бібліотеки, представники Волинського інституту педагогічної освіти.

Зі вступним словом звернулися до юних науковців кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри педагогіки і психології Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Анатолій Луцюк та кандидат педагогічних наук, завідувач кафедри педагогіки, психології та окремих методик Сергій Марчук.

Світогляд та актуальні ідеї В.О. Сухомлинського в сучасному освітньому просторі висвітлили студенти коледжу.

Зокрема, Анастасія Журавель та Олександр Магдисюк підготували короткі відомості про життя та діяльність В. О. Сухомлинського; Анна Калапуша й Катерина Москалюк презентували особливості уроків під відкритим небом; Савош Ірина і Буць Ганна  окреслили ідеї В. Сухомлинського в концепції Нової української школи; Анастасія Червак й Альона Рижко проаналізували основні засоби естетичного виховання в ідеології Василя Сухомлинського; Вікторія Шемейко та Яна Захарчук розкрили проблему навчання дітей з особливими потребами та її прояв у творчості Василя Сухомлинського; Марія Кокора й Олена Кузьмич висвітлили погляди визначного педагога на патріотичне виховання дітей та молоді; Юля Жанжик, Мар’яна Накрийко підготували змістовну доповідь про розуміння В. Сухомлинським проблеми майстерності вчителя на уроці.

Також учасники заходу ознайомилися з виставкою наукових праць, творів для дітей В.О. Сухомлинського, підготовленою бібліографом коледжу Лесею Сидорук.

Завершила науково-пізнавальне дійство кандидат педагогічних наук, керівник гуртка «Дидаскал» Надія Антонюк, підкресливши неоціненний внесок Василя Олександровича в педагогічну науку.

Останнім акордом зустрічі стали слова педагога, яких він завжди дотримувався у своєму недовгому, але яскравому й напрочуд плідному житті: «Людина народжується на світ не для того, щоб зникнути безвісною пилиною. Людина народжується, щоб лишити по собі слід вічний».

За матеріалами сайту Луцького педагогічного коледжу

Схожі публікації


Догори