ГРАН-ПРІ міжнародного конкурсу у ансамблю «Забава»

Вітаємо «Народний аматорський колектив профспілок України» Ансамбль народного танцю «ЗАБАВА», керівник – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри музичної педагогіки та хореографії Пархоменко О.М., концертмейстер Волосок О.М. з блискучою перемогою на Міжнародному фестивалі-конкурсі народного танцю «Козацькому роду нема переводу» м. Хмельницький який проходив в жовтні 2018 року в Хмельницькій обласній філармонії.

Організатор та засновник – дитяча студія Академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля» Хмельницької обласної філармонії, керівник та директор фестивалю Сергій Качуринець.

Мета та завдання фестивалю-конкурсу: створити для дітей та молоді можливість творчого спілкування, виявити нові таланти, дати можливість ознайомитися зі зразками національної культури різних куточків України та народної хореографії інших народів; виховання у дусі відданості Батьківщині та українському народу через відродження національних і загальнолюдських духовних та моральних цінностей; збереження і популяризація звичаїв та обрядів українського козацтва.

У фестивалі брали участь більше 25 танцювальних колективів зі всіх куточків України, а також колективи з Китайської народної республіки.

На суд журі були представлені три хореографічні композиції із діючого репертуару ансамблю, а саме – «Дівочий козачок», «Ніжинські забави», «Гопак».

У своїй номінації – V вікова категорія – «студенти» учасники НАТ «Забава» змагались з колективами Національного педагогічного університету імені М. Драгоманова, Миколаївської філії Київського національного університету культури і мистецтв. Учасники колективу настільки вразили членів журі та глядачів артистизмом, рівнем хореографічної підготовки, що отримали найвищу нагороду фестивалю-конкурсу – Гран-Прі!

Віталій Копиш, 

Чернігів 

Схожі публікації


Догори