Ніжин пишається своїми мистецькими талантами

Нещодавно 10-річний ювілей відзначив ансамбль народного танцю «Забава» Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, який був створений у вересні 2007 року.

У складі ансамблю – студенти кафедри музичної педагогіки та хореографії, інших факультетів університету. Незмінним керівником та головним балетмейстером-постановником є кандидат педагогічних наук, доцент кафедри музичної педагогіки та хореографії Олександр Пархоменко, концертмейстером – Олександр Волосок.

Перший виступ колективу відбувся в березні 2008 року, і відтоді іде відлік мистецької діяльності ансамблю.

Творче життя колективу та його учасників – це популяризація української народно-сценічної хореографії, танцювального мистецтва різних народів світу від фольклорних витоків до сучасних інтерпретацій; самореалізація творчого стилю студентів; формування балетмейстерських умінь, сценічно-виконавської майстерності.

За поданням профкому працівників університету, клопотанням обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України за досягнення у розвитку аматорської творчості, відродження і примноження надбань національної культури, художньої спадщини українського народу та високий рівень виконавської майстерності 16 березня 2017 року президією Федерації професійних спілок України колективу було присвоєно почесне звання «Народний аматорський колектив профспілок України».

Учасники колективу завжди перебувають у творчому пошуку, є окрасою університетських, загальноміських, регіональних та державних мистецьких заходів та звітів творчих колективів Чернігівської області.

Ансамбль народного танцю «Забава» – лауреат низки Всеукраїнських та Міжнародних фестивалів-конкурсів хореографічного мистецтва.

Незалежно від того, де виступає «Забава», його виконавці завжди вкладають у танець всю свою майстерність, душу та серце, зачаровуючи глядача мистецтвом народно-сценічного танцю.

Студенти-випускники, продовжують свій професійний шлях у танцювальних колективах України та за її межами як виконавці, так і як балетмейстери хореографічних колективів.

Обласний комітет Профспілки щиро привітав колектив танцю «Забава» із першим десятиріччям і висловив подяку за значний внесок у справу естетичного розвитку та виховання молоді, збереження духовної спадщини українського народу та пропаганди українського хореографічного мистецтва на вітчизняних та світових сценах.

Чернігівська обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори