Червоними маками розквітло студентське кафе ЧНУ імені Богдана Хмельницького

Червоними маками розквітло студентське кафе ЧНУ імені Богдана ХмельницькогоСтуденти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького вчилися виготовляти квітку пам’яті – червоний мак.

Акцію організували профком університету та студентська рада. Провела майстер-клас викладач кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Софія Єфіменко.

Проводили творче навчання у нещодавно відкритому студентському кафе.

На майстер-клас зібралися студенти з різних інститутів, факультетів, викладачі з дітками.

Студентам розповіли, що червоний мак – це український символ. І в українських піснях, і в козацьких думах, і у віршах йдеться, що мак цвіте там, де проливається козацька кров. Червоним маком вшановували тих, хто загинув у роки Першої світової війни, а сьогодні в країнах Європи вшановують жертв обох світових воєн.

З червоними маками, зробленими власними руками, студенти і викладачі Черкаського національного університету 8 травня у День пам’яті та примирення візьмуть участь у мистецькій акції «Перша хвилина миру», а 9 травня – пройдуть урочистою ходою до Пагорба Слави, щоб вшанувати учасників Другої світової війни, українського визвольного руху, всіх героїв, які віддали своє життя за краще майбутнє України.


Профком Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького



Червоними маками розквітло студентське кафе ЧНУ імені Богдана ХмельницькогоЧервоними маками розквітло студентське кафе ЧНУ імені Богдана Хмельницького

Червоними маками розквітло студентське кафе ЧНУ імені Богдана ХмельницькогоЧервоними маками розквітло студентське кафе ЧНУ імені Богдана Хмельницького

Схожі публікації


Догори