НПУ імені Михайла Драгоманова презентує педагогічну матрицю України

НПУ імені Михайла Драгоманова презентує педагогічну матрицю УкраїниНаціональний педагогічний університет імені Михайла Драгоманова спільно з Національною академією педагогічних наук України та Асоціацією педагогічних університетів Європи пропонує вперше на вітчизняному і світовому освітньому просторі унікальну за масштабами та вагомістю подію.

З початку вересня 2012 року на базі Драгоманівського університету проводитиметься Український педагогічний лекторій «Видатні постаті».

За словами ідейного натхненника заходу, ректора НПУ, академіка Віктора Андрущенка, відкриття та гомін на повен голос про цих особистостей у педагогіці українській і світовій – явище начебто звичне, та ж мало просто згадати їхні прізвища на Україні у той час, коли ідеями, постулатами, науковими працями цих педагогів захоплюється Європа, прагне запозичити Схід. «Ці вчені, – переконаний Віктор Петрович, – створили, описали й подарували людській цивілізації основу педагогічної освіти – педагогічну матрицю, щось подібне до таблиці множення для математиків, чи таблиці хімічних елементів Менделєєва для хіміків.

Наше важливе завдання в тому, щоб пояснити, донести цю педагогічну матрицю до звичайного вчителя кожної школи на Україні, гордитися нею на міжнародній арені та будувати на ній, як на міцному фундаменті, майбутнє педагогічної науки».

Спільно з провідними інституціями НАПН України інститути НПУ проводитимуть лекції за життєписом і діяльністю видатних особистостей на ниві педагогіки, освіти, просвітництва. В аудиторіях університету лунатимуть такі видатні імена як Констянтин Ушинський, Микола Пирогов, Михайло Драгоманова, Софія Русова, Григорій Ващенко, Антон Макаренко, Василь Сухомлинський з уст відомих лекторів сучасності Л. Березівської, О. Міхно, В. Погребенник, Н. Антонець, А. Бойко, Н. Дічек, О. Сухомлинська.

Авторами ідеї та організаторами проекту стали поважні академіки ректор вишу Віктор Андрущенко і президент НАПН України Василь Кремень. Координатори: доктор педагогічних наук, академік НАПН Ольга Сухомлинська та доктор педагогічних наук, професор Наталя Дем’яненко.


Прес-служба Київської міської організації Профспілки

Схожі публікації


Догори