Затверджено професійний стандарт за професією «Фахівець з питань молоді»

Професійний стандарт – це документ, що втілює сучасний підхід до розвитку професії у молодіжній сфері та містить вимоги до професійних компетентностей фахівця, його освіти, кваліфікації та професійного розвитку.

Одним із досягнень реалізації програми «Молодіжний працівник» є затвердження професійного стандарту за професією «Фахівець з питань молоді (молодіжний працівник)».

Визнання нової професії є запорукою розвитку молодіжної сфери держави і посиленням молодіжної роботи компетентними фахівцями. 

Фахівець з питань молоді (молодіжний працівник) може працювати в молодіжних (дитячих) громадських об’єднаннях, молодіжних центрах, громадських, релігійних і благодійних організаціях, на підприємствах, в установах та організаціях, органах місцевого самоврядування та місцевих органах виконавчої влади. 

Документ розроблено робочою групою при Мінмолодьспорту, за участю відділу роботи з молоддю ЦК Профспілки (у партнерстві з Програмою USAID DOBRE, проєктом Ради Європи «Молодь за демократію в Україні: Фаза II», Програмою розвитку ООН в Україні).

 Професійний стандарт «Фахівець з питань молоді»

 

За матеріалами – Міністерства молоді та спорту України

Пресслужба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори