Шкільний урок волонтерства – ініціатива для підлітків

«Українська Волонтерська Служба» спільно з «Рух Олександра Педана «JuniorS»» за підтримки ЮНІСЕФ в Україні, Міністерства освіти і науки України та Міністерства молоді та спорту України ініціювала новий проект, що сприятиме обізнаності про важливість волонтерської діяльності.

Шкільний урок волонтерства – навчальна програма, яка реалізується у форматі уроку для учнів 8-11 класів. 

Мета уроку – розповісти, що таке волонтерська діяльність та надихнути учнів, як своїми діями вони можуть вплинути на розв'язання соціальних проблем у своєму місті, громаді та країні.

За даними U-Report, з початку 2022 року понад 43% опитаних школярів вже долучилися до активної допомоги. А 90% українських підлітків хочуть бути корисними у відбудові України після війни. Підлітки вважають, що можуть стати корисними, розвиваючи інфраструктуру, економіку, і через волонтерську діяльність – такі результати соціологічного дослідження «Підлітки та їхнє життя під час війни: настрої, цінності, майбутнє», яке було проведено Благодійним фондом «Клуб Добродіїв» у співпраці з гуманітарною організацією Plan International.

Проект триватиме до червня 2024 року. Охоплення – вся Україна, адже приєднатися зможуть як обласні, так і регіональні школи. 

«Шкільний урок волонтерства» – ініціатива, що покликана надихнути підлітків займатися волонтерством. 

У межах проекту у школах організовуватимуть заняття, на яких досвідчені активісти та вчителі розкажуть, як маленькими кроками досягти значних результатів, та поділяться інструментами, що допоможуть школярам долучитися до волонтерського руху.

Щоб узяти участь у проекті, необхідно залишити заявку на сайті. 

Учитель зможе провести урок самостійно, отримавши консультацію та усі необхідні матеріали від оранізаторів або ж школи можуть запросити до себе одного з професійних тренерів від УВС. Також «Шкільні уроки волонтерства» проводитимуть запрошені зірки, відомі громадські активісти та волонтери.

 

За матеріалами – Українська Волонтерська Служба

Схожі публікації


Догори