Понеділок: добрий ранок приносить добрий день

Понеділок: добрий ранок приносить добрий деньПонеділок вважається важким днем, а тому в понеділок не починають ніякого великого діла. У давнину цей день шанувався і уявлявся в образі дідуся, який зустрічає і проводить душі померлих на шляху до загробного життя.

Українці перевели учора годинники на годину уперед, тому понеділок 26 березня особливо тяжкий. Проте, кажуть лікарі, це не на довго. Людський організм швидко адаптовується до зміни часу, а сонячні весняні дні допоможуть це зробити.

Говорять, що кожен день – це нове життя. Так ось, ранок понеділка – це, ніби, дитинство цього життя. А в дитинстві ми зазвичай багато мріємо. Тому щоб ранок для кожної людини був добрим – він повинен бути своєрідним мрійливим дитинством, коли потрібно поставити перед собою мету і протягом дня втілювати її у життя.

А ще краще з самого ранку налаштуйтеся на позитив, посміхайтеся частіше і добрий день вам буде гарантовано!

У минулі часи примітили: якщо 26 березня буде туман, то все літо буде дощове. Уважно слідкували цього дня за прильотом птахів – якщо першими із перелітних птахів прилітали жайворонки, значить бути теплу, а якщо зяблик – буде холодна погода.
Саме від 26 березня розпочинається рух соку у берези.

Народні прикмети про понеділок
• Як у понеділок мастити хату, то будуть вестися таргани в хаті чи в обійсті.
• У понеділок не можна прясти, снувати, зачинати жати, бо це тяжкий день на роботу. Коли в понеділок щось не вдасться, то буде невдача цілий тиждень.
• Той, хто народився у ніч під понеділок, буде віщуном, знахарем.

З народних вуст сучасності
• Понеділок – важкий день, а перший понеділок після переведення годинника на літній час – найважчий у році.
• У понеділка є одна незаперечна перевага – опівночі він закінчується.
• У понеділок на роботу йти не хочеться у двох випадках: якщо не встиг добре відпочити на вихідних, і якщо встиг добре відпочити на вихідних.
• Глибоко на дні кожного понеділка затаївся вечір п’ятниці.
• Якщо тобі в ніч з неділі на понеділок сниться, що дзвонить будильник, то знай – це віщий сон.


Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
0
26 березня 2012
7 491

Схожі публікації


Догори