Мінфін: резерви на виплату заробітної плати варто шукати у додаткових надходженнях до місцевих бюджетів

Мінфін: резерви на виплату заробітної плати варто шукати у додаткових надходженнях до місцевих бюджетів9 листопада у Міністерстві фінансів України відбулася чергова селекторна нарада з в.о. Міністра фінансів АР Крим, директорами Департаментів фінансів місцевих державних адміністрацій під головуванням першого заступника Міністра фінансів Анатолія Мярковського за участю керівників та фахівців Департаменту місцевих бюджетів та взаємодії з ЦОВВ Міністерства фінансів.

Основним питанням, яке обговорювалося під час наради, стало збалансування видатків місцевих бюджетів для своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ.

Під час вступного слова перший заступник Міністра фінансів Анатолій Мярковський зазначив, що Міністерство фінансів вивчило надані регіонами пропозиції щодо покриття дисбалансу місцевих видатків та озвучив деякі зауваження до них.

Він також зауважив, що вирішення питання збалансування видатків місцевих бюджетів сьогодні – першочергове завдання місцевих органів влади. І від того, на скільки оперативно та якісно воно буде здійснено, залежить рівень соціально-економічного розвитку регіонів та держави вцілому. Тому місцевим органам влади необхідно забезпечити залучення додаткових джерел надходжень до місцевих бюджетів і максимальне спрямування коштів на виплату заробітної плати, а також вжити заходів з метою недопущення виникнення простроченої кредиторської заборгованості по цих виплатах.

Необхідно також відзначити, що практика проведення селекторних нарад дає змогу підтримувати конструктивний діалог між Міністерством та регіонами, швидко виявляти та вирішувати нагальні питання та здійснювати оперативний контроль за ситуацією на місцях.

За матеріалами офіційного сайту Міністерства фінансів України

Схожі публікації


Догори