Схвалено Рекомендації парламентських слухань щодо соціального забезпечення дітей з порушеннями психофізичного розвитку

Схвалено Рекомендації парламентських слухань щодо соціального забезпечення дітей з порушеннями психофізичного розвиткуВерховна Рада України прийняла Постанову «Про ухвалення Рекомендацій парламентських слухань на тему: «Освіта, охорона здоров'я та соціальне забезпечення дітей з порушеннями психофізичного розвитку: проблеми та шляхи їх вирішення».

За проголосували 239 народних депутатів України. Відповідний проект постанови зареєстровано за №1340.

У процесі доопрацювання Рекомендацій парламентських слухань до Комітету надійшли пропозиції від народних депутатів України, наукових установ, міністерств, обласних державних адміністрацій, обласних рад, громадських та профспілкових організацій, лікарів, практиків, соціальних педагогів тощо. Профспілка працівників освіти і науки України також направляла свої пропозиції до рекомендацій.

До робочої групи з опрацювання проекту рекомендацій надійшло 117 пропозицій і поправок, з них: 111 враховано повністю, 26 – враховано по суті, 11 – враховано редакційно, 27 – враховано частково.

Згідно з постановою, Кабінету Міністрів України до 1 вересня 2015 року необхідно проінформувати Верховну Раду України про стан реалізації зазначених Рекомендацій парламентських слухань.

Апарату Верховної Ради України разом із Комітетом Верховної Ради України з питань освіти і науки потрібно забезпечити в установленому порядку видання збірки матеріалів за результатами парламентських слухань.



Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори