Під стінами Кабміну відбувся мітинг профспілок

Під стінами Кабміну відбувся мітинг профспілок27 травня 2015 року профспілки провели мітинг у рамках пікетування Уряду на захист конституційних прав працюючих. Пройшла перша попереджувальна акція протесту під стінами Кабінету Міністрів України на підтримку вимог Федерації профспілок України у колективному трудовому спорі з Урядом та роботодавцями.

Відкрив мітинг заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк, який розповів зібранню про причини, через які профспілки були знову вимушені вийти під стіни Кабміну.

Перед учасниками акції виступив Голова ФПУ, керівник СПО профспілок Григорій Осовий.

«Ми стали на шлях справедливої боротьби, боротьби за законні права і інтереси працівників, які довірили вам тут під стінами Кабінету Міністрів представляти їх права і домагатися ставитися до людини праці так, як вона заслужила своєю повсякденною працею, створюючи ВВП країни, перераховуючи бюджетні кошти на утримання влади, на забезпечення соціального добробуту і миру в нашій країні, – проголосив профспілковий лідер.

Боротьба – це складна річ. Це відповідальне рішення, яке прийняте СПО, але ми довго мовчали, враховуючи ситуацію, яка склалася в країні. Дійсно, було надзвичайно складно, коли розпочалися військові дії на Сході, коли країна знаходилася в хаосі, і не було політичної єдності. На сьогодні влада працює вже більше, ніж рік і має демонструвати результати ефективності для народу», – виголосив Григорій Осовий.

Продовжили мітинг виступи представників трудових колективів провідних вітчизняних підприємств та закладів.

Виступаючі підкреслювали, що профспілки і Уряд мають сідати за стіл перемовин і вирішувати проблеми підвищення зарплат, забезпечення соціальних гарантій і створення робочих місць.

Виступаючи на мітингу вчитель столичної школи-інтернату №15 Наталія Топчій підкреслила, що освітяни все більше переконуються в тому, що Уряд, який обіцяв провести реформи, показати нам шлях до Європи, заводить в глухі нетрі бідності й щодня по краплині вбиває оптимізм та віру в ефективність цих реформ.

«Війна. Сьогодні за цим страшним словом ховаються урядовці. Мовляв, як ви можете щось вимагати, коли Україна в огні? Але ж на передовій наші колеги, родичі, друзі, а тут – їх сім'ї. Ми допомагаємо армії чим можемо й не стоїмо осторонь. Ми єдині в бажанні жити по-новому, будувати європейську незалежну державу. … Станьте поруч із профспілками, почніть діалог і почуйте нас – народ!», – завершила свій виступ освітянка.

Наступні профспілкові пікети відбудуться 3 і 10 червня.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України


Під стінами Кабміну відбувся мітинг профспілокПід стінами Кабміну відбувся мітинг профспілок

Під стінами Кабміну відбувся мітинг профспілокПід стінами Кабміну відбувся мітинг профспілок

Під стінами Кабміну відбувся мітинг профспілокПід стінами Кабміну відбувся мітинг профспілок

Під стінами Кабміну відбувся мітинг профспілокПід стінами Кабміну відбувся мітинг профспілок

0
27 травня 2015
2 603

Схожі публікації


Догори