Апеляційний суд оголосив перерву для вирішення питань про відповідальність посадових осіб КМУ та проведення експертизи

Апеляційний суд оголосив перерву для вирішення питань про відповідальність посадових осіб КМУ та проведення експертизи23 липня 2015 року відбулося чергове судове засідання Київського апеляційного адміністративного суду у справі за позовом Профспілки працівників освіти і науки України про визнання протиправними та скасування постанов КМУ від 25.03.2014 № 88 та № 89 (про надбавки вчителям за престижність праці та бібліотекарям за особливі умови праці).

Суд розглянув питання щодо відновлення провадження у справі, яке було зупинено 29 січня 2015 року у зв’язку з призначенням судово-економічної експертизи та зобов’язанням КМУ надати документи, що підтверджують дотримання процедури підготовки та прийняття оскаржуваних постанов.

Ухвалою суду проведення експертизи доручено Київському науково-дослідному інституту судових експертиз з таких питань:

чи змінені умови оплати праці педагогічних та бібліотечних працівників внаслідок прийняття постанов Кабінету Міністрів України від 25.03.2014 № 88 та № 89 у порівнянні з діючими до цього умовами оплати праці названої категорії працівників?

якщо так, то чи звужені зміст та обсяг прав педагогічних та бібліотечних працівників на оплату праці у зв'язку з прийняттям постанов Кабінету Міністрів України від 25.03.2014 № 88 та № 89?

До суду надійшло повідомлення судового експерту Київського науково-дослідного інституту судових експертиз про неможливість надання висновку згідно з ухвалою суду з посиланням на те, що вирішення поставлених судом питань не входить до компетенції експерта.

Представником Профспілки у судовому засіданні подано клопотання про незаконність відмови експерта КНДІСЕ від проведення експертизи та направлення матеріалів для проведення судової експертизи іншій експертній установі.

Крім цього, 29 січня 2015 року суд своєю ухвалою зобов’язав Кабінет Міністрів України в найкоротші строки надати докази дотримання процедури підготовки та прийняття оскаржуваних згідно з вимогами Регламенту КМУ.

Незважаючи на зазначену ухвалу суду та додаткове нагадування судом в березні ц.р. про необхідність надання витребуваних документів КМУ не виконав вимоги суду.

У зв’язку з вказаними обставинами представником Профспілки заявлено клопотання про винесення судом окремої ухвали щодо притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності за ст. 382 КК України (умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню).

Для вирішення заявлених Профспілкою клопотань суд оголосив перерву та призначив судове засідання на 30 липня 2015 року о 10:20.

Юридичний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори