Петиція щодо відновлення гарантій, передбачених ст. 57 Закону України «Про освіту» набрала 25 тисяч голосів!

Петиція щодо відновлення гарантій, передбачених ст. 57 Закону України «Про освіту» набрала 25 тисяч голосів!Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України зініціювала подання електронної петиції Президенту України щодо відновлення гарантій, передбачених ст. 57 Закону України «Про освіту» щодо розмірів середніх посадових окладів працівників освіти.

5 жовтня 2015 року на сайті офіційного Інтернет-представництва Президента України було зареєстровано та оприлюднено відповідну петицію з наступним змістом.

«Освіту визнано пріоритетною сферою соціально-економічного, духовного і культурного розвитку українського суспільства. Але впродовж багатьох років не виконуються гарантії, передбачені ст. 57 Закону України «Про освіту» щодо розмірів оплати праці педагогічних, науково-педагогічних працівників.

У зв'язку з прийняттям Закону України «Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України» положення щодо розмірів посадових окладів працівників освіти були вилучені зі ст. 57 Закону України «Про освіту». У подальшому Конституційний Суд України зміни визнав такими, що не відповідають Конституції України, проте в Законі відповідні норми поновлені не були.

З метою підвищення рівня оплати праці освітян прошу в порядку законодавчої ініціативи внести до Верховної Ради України законопроект про:
– встановлення середніх посадових окладів (ставок заробітної плати) науково-педагогічним працівникам вищих навчальних закладів третього та четвертого рівнів акредитації на рівні подвійної середньої заробітної плати працівників промисловості;

– встановлення середніх посадових окладів (ставок заробітної плати) педагогічним працівникам вищих навчальних закладів першого та другого рівнів акредитації та інших навчальних закладів на рівні не нижчому від середньої заробітної плати працівників промисловості».

ПЕТИЦІЯ «ВІДНОВЛЕННЯ ГАРАНТІЙ, ПЕРЕДБАЧЕНИХ СТ. 57 ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО ОСВІТУ» ЩОДО РОЗМІРІВ СЕРЕДНІХ ПОСАДОВИХ ОКЛАДІВ ОСВІТЯН» ( №22/012582-еп. подана 5.10.2015) на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
Прес-служба Київської міської організації Профспілки

Схожі публікації


Догори