День «Нуль дискримінації» – будь собою!

День «Нуль дискримінації» – будь собою!1 березня люди всіх куточків світу об’єднуються для того, щоб відзначити день «Нуль дискримінації».

Девіз цього року: «Будь собою», – заклик стати на захист чесного і справедливого суспільства, прийняти культурне розмаїття, розуміти і поважати відмінності, підтримувати один одного.

Дискримінація, на жаль, ще досить поширена в світі – за статтю, національністю, етнічною приналежністю, релігією тощо.

Так, наприклад, тільки в чотирьох із десяти країн світу рівна кількість хлопчиків і дівчаток ходять до школи.

«Коли найбільш знедолені та вразливі стикаються з дискримінацією і порушенням своїх прав, то це принижує всіх нас, – наголошує Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун. – І Організація Об'єднаних Націй твердо стоїть на захисті прав людини та гідності всіх людей».

«У день «Нуль дискримінації» ми повинні заявити про себе і разом боротися за право жити, не наражаючись на стигматизацію і дискримінацію», – сказав Мішель Сідібе, виконавчий директор ЮНЕЙДС. – Заохочуючи різноманітність, ми можемо змінити майбутнє».

У цей день року наголошується на відмові від дискримінації, зміцненні соціальної єдності, що дає значні переваги для розвитку країн у всьому світі.

Люди можуть висловити свою підтримку #zerodiscrimination у соціальних мережах через малюнки, фотографії, аудіо та відео.

Будь собою!

 

Довідково
Об'єднана програма Організації Об'єднаних Націй з ВІЛ / СНІДу (ЮНЕЙДС) надихає світ на досягнення єдиного бачення: нуль нових ВІЛ-інфекцій, нуль дискримінації й нуль смертей внаслідок СНІДу.
ЮНЕЙДС об'єднує зусилля 11 установ ООН – ЮНІСЕФ, Всесвітньої продовольчої програми ООН, ПРООН, Фонду народонаселення ООН, УВКБ ООН, ЮНОДК, «ООН-жінки», МОП, ЮНЕСКО, ВООЗ та Світовий банк – й тісно співпрацює з глобальними та національними партнерами для того, щоб покласти край епідемії СНІДу до 2030 року в рамках Цілей сталого розвитку. 

 

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори