«Чому майбутнє студентства під загрозою?»: прес-конференція в УНІАН

«Чому майбутнє студентства під загрозою?»:  прес-конференція в УНІАН6 квітня 2016 року в Інформаційній агенції «УНІАН» відбулася прес-конференція на тему: «Чому майбутнє студентства під загрозою або влада «грає» проти молоді України».

Спікерами прес-конференції стали лідери студентських профспілок від Києва, Львова, Одеси, Харкова: Ольга Чабанюк – голова первинної профспілкової організації КНЕУ ім. Вадима Гетьмана; Вадим Пєнов – голова первинної профспілкової організації студентів та аспірантів Одеського Національного університету ім. Мечникова; Олена Угоднікова – голова первинної профспілкової організації студентів Харківського національного університету міського господарства імені Бекетова; Власій Пилипко – представник первинної профспілкової організації студентів НМУ імені О.О. Богомольця; Катерина Баришева – голова Молодіжної ради Федерації профспілок України.

Молодь у виступах наголошувала, що відчуває утиск своїх прав на доступну освіту, належне стипендіальне забезпечення, оновлені чи нові гуртожитки, охорону здоров'я, соціальний захист, об’єднання у профспілкові організації для захисту прав студентів.

Ольга Чабанюк підкреслила, що вже сьогодні є системні та неминучі наслідки скорочення державного замовлення на підготовку фахівців ВНЗ й відсутність гарантованого першого робочого місця для випускників та дискримінація їх на ринку праці. Також вона вказала на невідповідне до законодавства стипендіальне забезпечення, відсутність індексації та неможливість студента вижити на ці кошти.

Вадим Пєнов зосередився увагу журналістів на здоров’ї студента та втраті мережі санаторіїв, профілакторіїв та спортивно-оздоровчих таборів

Олена Угоднікова розповіла про роботу зі студентами-переселенцями та тими перешкодами, які є на шляху студентських профспілкових організацій через відсутність чітких механізмів такої роботи та недіяльність відповідного законодавства.

Голова Молодіжної ради Федерації профспілок України Катерина Баришева резюмувала, що сьогодні профспілками об’єднано понад 2 мільйони учнівсько-студентської молоді які не згодні з політикою утискання прав й налаштовані на захист своїх законних прав.

Також учасниками було акцентовано увагу, що за ініціативою студентів Харкова на противагу намаганням влади зменшити їх соціальні гарантії два місяця тому стартувала Всеукраїнська акція «Профспілки. Боротьба за Україну». У ході акції вже зібрано більше 200 тисяч підписів за недопущення прийняття законопроекту № 3474, яким порушуються права студентських профспілок.

Під час прес-конференції була анонсована попереджувальна всеукраїнська акцію протесту, яка відбудеться 7 квітня 2016 року в 11.00 у парку ім. Тараса Шевченка.

Вимоги студентів підтримує ФПУ, всеукраїнські галузеві профспілки, до лав яких входять студенти.

На сьогодні саме молодь – рушійна сила. Молодь вимагає реальних змін у системі освіти, реформ, які сприятимуть отримати якісні знання, жити і працювати у своїй рідній країні!

Слідкуйте за новинами сайту й перебігом подій! 

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

 

«Чому майбутнє студентства під загрозою?»:  прес-конференція в УНІАН «Чому майбутнє студентства під загрозою?»:  прес-конференція в УНІАН

 

«Чому майбутнє студентства під загрозою?»:  прес-конференція в УНІАН«Чому майбутнє студентства під загрозою?»:  прес-конференція в УНІАН

 

«Чому майбутнє студентства під загрозою?»:  прес-конференція в УНІАН«Чому майбутнє студентства під загрозою?»:  прес-конференція в УНІАН

 

«Чому майбутнє студентства під загрозою?»:  прес-конференція в УНІАН «Чому майбутнє студентства під загрозою?»:  прес-конференція в УНІАН

 

0
6 квітня 2016
3 602

Схожі публікації


Догори