Машинобудівні інновації Національного транспортного університету втілюватиме «Укроборонпром»

Машинобудівні інновації Національного транспортного університету втілюватиме «Укроборонпром»Впровадження інновацій для модернізації обладнання та випуску високотехнологічної оборонної продукції – у цьому напрямку співпрацюватимуть ДК «Укроборонпром» і Національний транспортний університет України.

Відповідний Меморандум підписали Заступник генерального директора з розвитку «Укроборонпрому» Артур Херувімов і ректор ВНЗ Микола Дмитриченко наприкінці лютого цього року.

«Пріоритет нашої співпраці – максимально ефективно використовувати науково-технічний і виробничий потенціал НТУ для потреб оборонного сектору – як для внутрішнього ринку, так і для подальшого експорту», – зазначив заступник директора «Укроборонпрому».

Згідно з домовленостями, Концерн використовуватиме освітні та наукові можливості ВНЗ, допомагатиме в процесі підготовки спеціалістів, організовуватиме стажування та навчальну практику студентів. Фахівці «Укроборонпрому» долучатимуться до визначення тематики курсових і дипломних робіт.

Будуть запроваджені іменні стипендії (гранти) для заохочення науково-дослідної діяльності студентів у оборонній галузі. Випускники університетів зможуть працевлаштовуватися на підприємства Концерну.

«Укроборонпром» успішно співпрацює майже з 50 українськими вишами, залучаючи їх науковий потенціал до вирішення виробничих питань. Серед них – Києво-Могилянська Академія, НУ «Київська Політехніка», Харківський політехнічний інститут. Така співпраця доводить свою ефективність. Зокрема, суто вітчизняний безпілотник, розроблений студентами КПІ, вже посилив можливості української армії.

 

За матеріалами «Укроборонпрому»

Схожі публікації


Догори