Донецький і Львівський національні університети підписали угоду про академічну співпрацю

Донецький і Львівський національні університети підписали угоду про академічну співпрацюДелегація Львівського національного університету імені Івана Франка у складі проректора з науково-педагогічної роботи Ярослава Гарасима, голови Первинної профспілкової організації студентів Андрія Білинського, голови Студентського уряду Ярослава Ткача 29 лютого 2016 року відвідала Донецький національний університет.

Під час зустрічі проректор Львівського університету Ярослав Гарасим і ректор Донецького університету Роман Гринюк підписали угоду про співпрацю.

У рамках угоди планується розвиток співробітництва в освітній, науково-технічній і культурній сферах; об’єднання зусиль та організація співпраці вишів у пошуку вирішення проблем сучасної вищої освіти, культури, соціально-економічних проблем.

Університети також мають на меті обмінюватись досвідом роботи та інформацією з питань педагогіки, методики викладання, структури вищої освіти. Угодою передбачено академічну мобільність працівників і студентів для поглиблення спеціалізації та підвищення кваліфікації, обмін навчально-методичною і науковою літературою, науковими публікаціями, які видають університети.

Додамо, що Донецький і Львівський національні університети пов’язують довготривалі дружні взаємовідносини. До прикладу, на знак академічної солідарності й підтримки донецьких колег Львівський національний університет імені Івана Франка передав понад 2 тонни книг Донецькому національному університету, який, враховуючи складну суспільно-політичну ситуацію на Сході України та продовження збройного конфлікту на території м. Донецьк, з метою збереження життя та здоров’я студентів, викладачів і працівників змінив свою юридичну адресу та відновив освітню діяльність у Вінниці.

У понеділок, 29 лютого, проректор Львівського університету, професор Ярослав Гарасим прочитав студентам філологічного факультету та всім зацікавленим проблемами українського літературознавства лекцію «Етноестетика «Лісової пісні» Лесі Українки». Етноестетика фольклорного і літературного слова – дослідницький напрям, який долає позірну опозиційність категорій «універсального» й «національного». Етноестетична методологія професора Ярослава Гарасима скерована на вивчення процесів історичної взаємодії, трансформації і розвитку національних традицій, чинників збереження й збагачення культурного етногенотипу.

Після лекції професора Ярослава Гарасима відбулося спільне засідання представників студентського самоврядування ДонНУ та ЛНУ ім. Івана Франка щодо поглиблення співпраці між університетами.

 

Прес-центр Львівського національного університету імені Івана Франка

Схожі публікації


Догори